Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - ZÖLDSÉGLEVESEK 1.

2017.03.16

LEVESEK LEXIKONJA

CSICSERIBORSÓ-KRÉMLEVES
Elkészítése:
Előző este 1,3 liter vízbe áztassunk be 20 dkg csicseriborsót. Másnap adjunk hozzá 3 gerezd fokhagymát, 1 kávéskanál Vegetát, egy csipet őrölt borsot, és fedő alatt főzzük kb. fél órán keresztül. Amikor a csicseriborsó megpuhult vegyünk ki belőle 4 púpozott evőkanálnyit, a többit pedig a lével és a fokhagymával együtt turmixoljuk össze. Végül rakjuk vissza az egészben hagyott csicseriborsót, szórjunk a levesbe egy kis csokor apróra vágott petrezselymet, öntsünk hozzá 2 dl tejszínt, és forraljuk fel. Melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk. Télen 1 mokkáskanál szárított petrezselymet használhatunk hozzá.

PADLIZSÁN
CSIRKEMÁJAS PADLIZSÁN-KRÉMLEVES

Hozzávalók:
személyenként egy adag tejszínes padlizsánkrémleves, 1 csirkemáj, 2 dkg vaj vagy baromfizsír, ízesítéshez esetleg őrölt fehérbors, szerecsendió, rozmaring, és citromlé

Elkészítése:
a csirkemájat apróra vágjuk, megmossuk, sózzuk. Fedő nélkül átpároljuk a vajon vagy a baromfizsíron, majd turmixban eldolgozzuk a választott fűszerekkel, és a tejszínes padlizsán-krémleves hozzávalóival. Végül felforraljuk.
Tálalása:
csészében.

HIDEG PADLIZSÁN-KRÉMLEVES
Hozzávalók:
60 dkg padlizsán, 4 dl tej, bors, 1 gerezd fokhagyma, citromfű, bazsalikom, fél citrom, 2 dl tejszín, 2 dl fehérbor

Elkészítése:
A padlizsánt forró sütőben kb. 20 percig sütjük. Héját lehúzzuk, a tejjel összeturmixoljuk. Sóval, borssal, préselt fokhagymával, finomra vágott citromfűvel, bazsalikommal, citromlével ízesítjük. (Ha éppen hiányos a zöld fűszerkészletem, akkor 1 késhegynyi Provance-i fűszerkeveréket adok hozzá helyettük.)
A tejszínnel, borral finoman elkeverjük, langyosan csészékben tálaljuk.
Tetejét finomra vágott citromfűvel, vagy reszelt citromhéjjal díszítjük.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - ZÖLDSÉGLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.