Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A semmiből valamit, mert túl kellett élni....

2016.03.19

MAGYAR KONYHA

MAJORÁNNÁS BURGONYALEVES
Elkészítése:
Majoránnás burgonyaleveshez száraz rántást készítünk barna-lisztből, ezt feleresztjük és benne 1-2 fej apróra vágott fiatal hagymát megfonnyasztunk, és egy késhegynyi majoránnával megszórjuk. Lehetőleg apró, tisztított burgonyát teszünk bele, föleresztjük, és a burgonyát benne puhára főzzük. Tejföllel ízesítjük.

 

MÁJ BURGONYÁBAN
Elkészítése:
Szép, nagy burgonyát héjában megfőzünk, megtisztítjuk, egyik végén a közepét kiszedjük, darált májjal, morzsával, kevés sóval, borssal ízesítjük, és az egészet belenyomjuk a kivájt burgonyába. Hidegen felszeleteljük, tűzálló, zsírozott tálban sorba lerakjuk, közbeszórva a kimaradt tölteléket. Tetejére 2 deci tejfelt öntünk, sütőben átforrósítjuk, és forrón tálaljuk.


ÖKÖRFARK PAPRIKÁS
Elkészítése:
Az ökörhús legízletesebb része a farkcsont körüli hús. Külön előny manapság, hogy ökörfarkat jegy nélkül kapunk. Ráadásul olcsón mérik. Kitűnő levest főzhetünk egy kiló ökörfarkból, megfelelő zöldséggel. A jó puhára főtt húst leszedjük a csontokról, - ügyeljünk, mert rendszerint sok apró csontszilánk tapad hozzá! - feldaraboljuk. Zsíron apróra vágott hagymát pirítunk, megpaprikázzuk, kevés húslével felöntjük, és belekeverjük a húsdarabokat. Tarhonyával vagy burgonyával körítjük.


PARADICSOMOS HAL
Elkészítése:
Paradicsomos hal készítéséhez a megtisztított halat zöldséges, sós vízben megfőzzük, vigyázva, hogy ne essen szét. Közben paradicsomos mártást készítünk, de ne túl édeset, hanem inkább pikáns paradicsommártást, amelybe reszelt hagymát, marhahús erőkivonatot és szardellapasztát is tegyünk.


BURGONYALÁNGOS
Elkészítése:
Egy kiló főtt, áttört burgonyához 35-40 dkg lisztet veszünk. Kidolgozzuk. Sózzuk. Kis golyókat formálunk belőle. Ezeket 10-15 cm átmérőjű lángosokká nyújtjuk. Zsír nélkül mindkét oldalán megsütjük. Miután mind kisült, egymás után forró vízbe mártogatjuk, megkenjük zsírral, esetleg tejfellel, s egymás tetejére rakjuk.

Forrás:
Háborús konyha
Szerző:
 


 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.