Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MAGYAR KONYHA - A FŐVÁROS ÍZEIBŐL

2018.08.17

MAGYAR KONYHA


HAGYMÁS-GOMBÁS SÖRLEVES
Hozzávalók 6 személyre:
80 dkg póréhagyma, 40 dkg gomba, 1 l világos sör, 15 dkg trappista sajt, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál édesnemes paprika, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöldje, só, bors

Elkészítése:
A póréhagyma fehér részét finomra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk. Meghintjük a pirospaprikával, felöntjük a sörrel és 2 dl hideg vízzel, majd ha forrni kezd, hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, és fedő nélkül, állandó keverés közben mérsékelt tűzön besűrítjük. Ekkor beletesszük a vékonyra szeletelt gombát, sózzuk, a szokásosnál kicsit erősebben borsozzuk, és 5 percig rotyogtatjuk, majd a tűzről levéve, fedő alatt langyosra kihűtjük. Fokhagymával bedörzsölt tálkába szedjük, s hideg helyre tesszük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 60 perc

 

SAJTOS MOGYORÓ ÁLOM
Hozzávalók:
csirkemell 50 dkg, vaj 3 dkg, liszt 5 dkg, tojás 3 db, reszelt Pannónia sajt 25 dkg, darált mogyoró 10 dkg

Elkészítése:
A csirkemell szeleteket lisztbe, tojásba és sajtos mogyoróba forgatom, majd vajjal kikent jénai tálba teszem. A megmaradt tojást összekeverem a sajtos mogyoróval, és a tetejére öntöm. Fóliával letakarva 50 percig sütöm, ezután a fóliát leveszem, és még 10 percig pirítom. Zöldségsalátával és ropogós francia kenyérrel kínálom.

 

 

Forrás:
BARANGOLÁS A MAGYAR FŐVÁROSBAN
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta

 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.