Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MESTERSÉGEK ÉS FOGÁSOK 35 - MOST IS KOLDUS MÓDRA 1.

2017.02.12

MESTERSÉGEK ÉS FOGÁSOK

KOLDUS
KOLDUS KOTLETT 01.

Elkészítése:
3 tojást felverünk villával. 6 középnagyságú reszelt nyers burgonyát, ízlés szerinti sót, finomra vágott zöldpetrezselymet, borsot keverünk el a tojással, azután a tükörtojás sütőben, nem túl vastagon adagolva, mindkét oldalán pirosra sütjük.
Paradicsommártást adunk hozzá.

KOLDUS KOTLETT 02.
Hozzávalók:
1/5 kg burgonya, só, bors, 2 kávés kanál finomra vagdalt zöldpetrezselyem, 3 tojás

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, belereszeljük hideg vízbe, szűrőbe öntjük, a vizet jól kinyomkodjuk belőle. Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a burgonyát, fűszerezzük.
Kanállal tükörtojás-sütőbe, forró olajba szedjük, és pirosra ropogósra sütjük.

KOLDUS LEPÉNY
Elkészítése:
Négy tojás sárgáját, 9 kanál cukrot habossá verek, 5 kanál lúdzsírt, 20 kanál lisztet, a 4 tojás habját és egy vaníliás sütőport keverek hozzá.
Kikent tepsiben megsütöm, gyümölcsízzel bevonom és felszeletelve tálalom.

Forrás:
FOGLALKOZÁSOK ÉS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.