Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MESTERSÉGEK ÉS FOGÁSOK 35 - MOST KOLDUS MÓDRA 2.

2017.01.19

MESTERSÉGEK ÉS FOGÁSOK

KOLDUS
KOLDUSKÁSA 01.

Hozzávalók:
30 dkg rizs vagy árpagyöngy, 60 dkg (kb. 6 dl) nyers vér, 2,5 dl abálólé, 4 dkg só, egy fél fej vöröshagyma, 1 késhegynyi bors, 1 csipet majoránna, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A megtisztított rizst vagy árpagyöngyöt vízben megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzátesszük a vért, összekeverjük, majd a többi adalékot is beledolgozzuk. Ezután mérsékelt tűzön - állandó keverés közben - megfőzzük.
Melegen, egy kissé megzsírozva tálaljuk.
Töpörtyűt is tehetünk rá.

 
KOLDUSKÁSA 02.
Hozzávalók:
80 dkg rizs, 20 dkg máj, 30 dkg tüdő, 30 dkg hús (nyelv, szív, fejhús, nyesedékhús stb.), 2,5 dl húslé, 10 dkg zsír, 4 dkg só, 2 kisebb fej vöröshagyma, 1 késhegynyi őrölt bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 csapott kávéskanál majoránna

Elkészítése:
A májat megabáljuk, a többi húst megfőzzük, a vöröshagymát megpároljuk. Mindezt együtt megdaráljuk, és összekeverjük a közben megfőzött és kihűlt rizzsel.
Beletesszük a többi adalékot is, és lassú tűzön, állandóan keverve összefőzzük.

KOLDUSKÁSA 03.
Hozzávalók:
30 dkg máj, 60 dkg tüdő, 50 dkg fejhús, 20 dkg szív vagy nyelv, 8 dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 dkg só, 1 késhegynyi bors, 1 csipet szegfűbors, 1 csipet majoránna, 3 zsemle

Elkészítése:
A májat nyersen hagyjuk, a húsokat megfőzzük, a vöröshagymát megpároljuk, a zsemléket a húslében megáztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Mindezeket megdaráljuk, összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, kizsírozott tepsibe tesszük és megsütjük..

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

Forrás:
FOGLALKOZÁSOK ÉS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.