Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MESTERSÉGEK ÉS FOGÁSOK 36. - MÉG MINDIG KOLDUS MÓDRA 3.

2017.01.30

MESTERSÉGEK ÉS FOGÁSOK

KOLDUS
KOLDUSKÁSA 04.

Hozzávalók:
30 dkg rizs vagy árpagyöngy, 60 dkg (kb. 6 dl) nyers vér, 2.5 dl abálólé, 4 dkg só, fél fej vöröshagyma, 1 kh. őrölt bors, 1 csipet majoránna, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A megtisztított rizst vagy árpagyöngyöt vízben megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzátesszük a vért, összekeverjük, majd a többi adalékot is beledolgozzuk. Ezután mérsékelt tűzön, folyton keverve, megfőzzük. Melegen, kissé megzsírozva tálaljuk.
Tepertőt is tehetünk rá.

KOLDUSKÁSA 05.
Hozzávalók:
80 dkg rizs, 20 dkg sertésmáj, 30 dkg sertéstüdő, 30 dkg sertéshús (nyelv, szív, fejhús, nyesedékhús stb.), 2.5 dl húslé, 10 dkg zsír, 4 dkg só, 2 kis fej vöröshagyma, 1 kh. őrölt bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 csapott kk. majoránna

Elkészítése:
A májat megabáljuk, a többi húst megfőzzük, a vöröshagymát megpároljuk. Mindezt együtt megdaráljuk, és összekeverjük a közben megfőzött és kihűlt rizzsel.
Beletesszük a többi adalékot is, és lassú tűzön, folyton keverve összefőzzük.

KOLDUSKÁSA 05. (VÍZVÁRI MARISKA)
Elkészítése:
Egy liter jól megmosott rizst lábasba öntök. Sózom, borsozom, csapott evőkanálnyi majoránnát vetek belé, az abalé zsírosából leszedek rá annyit, hogy jó kétujjnyival ellepje. Fél liter nyers disznóvért öntök hozzá és puhára főzöm. Összeálló tömegnek kell lenni, mire megfő.
Legjobb hozzá az ecetes paprika, de más ecetes savanyúság is megfelelő.

Forrás:
FOGLALKOZÁSOK ÉS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.