Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MESTERSÉGEK ÉS FOGÁSOK KÖNYVE 38. - A KONYHAFŐNÖK 2.

2017.05.05

MESTERSÉGEK ÉS FOGÁSOK KÖNYVE

KONYHAFŐNÖK
KONYHAFŐNÖK SALÁTÁJA

Hozzávalók:
40 dkg paradicsom, 1 fejes saláta, 10 dkg uborka, 12 dkg sertéssült, 8 dkg reszelt sajt, 12 dkg majonéz, 1 citrom, 2 evőkanál tejszín, fél csokor metélőhagyma, fehér bors, só

Elkészítése:
A jól megmosott és leszárított salátaleveleket üvegtálra fektetjük, ráhelyezzük a karikára vágott paradicsomot és uborkát. Megszórjuk a vékony csíkokra vágott sült hússal és a reszelt sajttal. Sóval, őrölt fehér borssal és apróra vágott metélőhagymával fűszerezzük.
A majonézt elkeverjük a citromlével és a habbá vert tejszínnel, majd ráöntjük a salátára.

KONYHAFŐNÖK SZENDVICSE
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet fehér búzakenyér, 350 g vékonyra szeletelt pulyka, 170 g vékonyra szeletelt sonka, 12 szelet főtt angolszalonna, 12 szelet paradicsom, 4 szelet svájci sajt, 4 szelet érett Cheddar sajt, puha vaj

Elkészítése:
Minden két szelet kenyér közé teszünk 85 g pulykát, 40 g sonkát, 3 szelet angolszalonnát, 3 szelet paradicsomot, 1 szelet svájci sajtot, és 1 szelet Cheddar sajtot. A szendvicsek külső felét bevajazzuk, és addig sütjük sütőrácson, amíg mindkét fele piros nem lesz.
Hagymalevessel tálaljuk.

SERTÉSCSÜLÖK KONYHAFŐNÖK MÓDRA
Hozzávalók:
1 db csülök, 50 dkg karfiol, 2 g őrölt fehér bors, 1 dkg fokhagyma, 2 dkg só, 1 dkg sertéssült-fűszersó, 1 g curry, 0,5 dl olaj, 20 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl

Elkészítése:
A csülköt kicsontozzuk, sóval és fűszersóval bedörzsöljük. Tepsibe tesszük, leöntjük olajjal és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben pároljuk. Kb. egy óra múlva a fóliát levesszük, és időnként meglocsolva készre sütjük. Kivesszük a sütőből, félretesszük. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. (ha mirelit a karfiol, rövid ideig főzzük.) a tejfölt sóval, borssal, curryvel és finomra vágott vagy összezúzott fokhagymával kikeverjük, esetleg csipetnyi liszttel sűrítjük. A kihűlt csülökhúst felszeleteljük, tűzálló tálra helyezzük. A szeletekre elosztjuk a karfiolt, bevonjuk a kikevert tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.
Vajas, petrezselymes burgonyával tálaljuk..

Forrás:
FOGLALKOZÁSOK ÉS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.