Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MIKROHULLÁMON 6.

2017.04.02

MIKROHULLÁMON

Erőleves cérnametélttel
Hozzávalók:
1 l víz, 2 db erőleves kocka, cérnametélt.

Elkészítése:
Egy mély edénybe beleöntjük a vizet, beletesszük a leveskockákat és befedve 8 percig 500 W-on főzzük. Kivesszük az edényt, a levest alaposan megkeverjük, ezután beleszórjuk a cérnametélt-tésztát és újabb 5 percig 500 W-on főzzük, majd 4 személyre tálaljuk.

Bakonyi sertésszelet
Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb vagy kicsontozott karaj, 35 dkg gomba, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 1 dl száraz fehér asztali bor, só, bors.

Elkészítése:
Egy edénybe öntjük az olajat és 2 percig 500 W-on melegítjük. Beletesszük az apróra vágott hagymát és 2 percig 500 W-on pároljuk. Erre az alapra helyezzük a kivert, megfűszerezett hússzeleteket és 10 percig 500 W-on sütjük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, majd az edénybe tesszük. A tejfölt, a fehérbort, a lisztet összekeverjük, az egészet megfűszerezzük és a húsra, illetve a gombára öntjük.
6 percig 500 W-on összefőzzük.

Darált hússal töltött uborka
Hozzávalók:
4 db uborka, 50 dkg darált hús, 15 dkg főtt rizs, 2 db tojás, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt sajt, petrezselyemzöld, só, bors, pirospaprika, majoránna.

Elkészítése:
A megfűszerezett darált húst összegyúrjuk a főtt rizzsel, a megtisztított, apróra vágott hagymával, a reszelt sajttal és a tojásokkal. Az uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, a magvait kivájjuk, és az egyik felét megtöltjük töltelékkel. Ráillesztjük a másik felét, majd összetűzzük fából készült fogpiszkálóval. A megtöltött uborkákat egy edénybe tesszük és 10 percig 500 W-on sütjük.
Ezután az uborkákat átrendezzük és újabb 10 percig 500 W-on sütjük.
Petrezselymes újburgonyával tálaljuk

Forrás:
MIKROHULLÁMON
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.