Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MIKROHULLÁMON 7

2017.05.03

MIKROHULLÁMON

Debreceni bableves
Hozzávalók:
35 dkg szárazbab, 1 l víz, 30 dkg debreceni páros kolbász, 1 evőkanál olaj, kis fej vöröshagyma, 1 csomó leveszöldség, só, pirospaprika, babérlevél, tejföl.

Elkészítése:
A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Másnap a babot betesszük a vízbe és 10 percig 500 W-on főzzük. Az edényt kivesszük, belerakjuk az apróra vágott hagymát, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a fűszereket, valamint a felszeletelt kolbászt és 15 percig 500 W-on főzzük.
Tálaláskor a közepét csészénként 1 evőkanál tejföllel díszítjük.

Belsőségpörkölt
Hozzávalók:
25 dkg sertésvelő, 25 dkg sertésszív, 25 dkg sertésvese, 25 dkg sertésnyelv, 2 fej vöröshagyma, 2 fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom, 1 evőkanál Bugac Vére, só, bors, 1 dl vörösbor, 2 evőkanál zsír. Elkészítése:
Egy edénybe zsírt teszünk és 3 percig 200 W-on felolvasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vörös- és lilahagymát, majd 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk. Az így elkészült alapot megfűszerezzük, beletesszük az alaposan megmosott, bőrétől megfosztott, apróra vágott nyelvet és egy kevés víz hozzáadásával 20 percig lefedve 500 W-on főzzük. Ezután a kockára vágott, erektől megfosztott sertésszívet keverjük hozzá, majd újra fűszerezzük, és 10 percig 500 W-on együtt főzzük. Ezt követően a megtisztított, apróra vágott sertésvesét tesszük hozzá, majd a paprikát, paradicsomot és fokhagymát. 500 W-on 5 percig pároljuk, és ezután a lehártyázott, megtisztított, feldarabolt velőt hozzáadjuk az 1 dl vörösborral és 2 percig 500 W-on összefőzzük.
Köretként sós vízben főtt burgonyát ajánlunk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
www.doksi.hu
Szerkesztette és Illusztrálta

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.