Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NASSI LEXIKON - ÉDESSÉGEK A NAGYVILÁGBÓL 2.

2017.05.11

NASSI LEXIKON

Amerikai almatorta 01. USA
Hozzávalók:
12 dkg liszt, 12 dkg cukor, 10 dkg RAMA margarin, 1 tojás, 6 jonatánalma, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só.

A RAMA margarint megolvasztjuk. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, végül a tojást és az olvasztott margarint. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, a gyümölcs húsát cikkelyekre vágjuk. Margarinnal vastagon kikenjük egy tortaforma alját és oldalát. Belehelyezzük az almacikkelyeket és ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 40-50 percig sütjük.
Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.
Vaníliafagylaltot kínálunk mellé.

Amerikai almatorta 02. USA
Hozzávalók:
15 dkg cukor, 15 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg olvasztott margarin, 1 csomag sütőpor, 4-5 alma

Elkészítés:
Egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába belekockázzuk az almát és megszórjuk a fahéjas cukorral. A tészta összetevőit összekeverjük, és ráöntjük az almára.
Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. .

Forrás:
NASSOLNIVALÓK A NAGYVILÁGBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.