Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


OLAJBAN SÜLTEK 1

2021.06.22

Alma köntösben, sörös, fahéjas öntettel
Hozzávalók:
4 db alma, 1 evőkanál porcukor, egy negyed citrom leve
A sütéshez:
fél liter olaj
A tésztához:
10 dkg liszt, 1 db tojás, 2 db tojássárgája, 3 dkg kristálycukor, 2 dl tej
Az öntethez:
1 tojás, 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 dl sör

Elkészítése:
Az almákat megmossuk és meghámozzuk, kimagozzuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, porcukorral meghintjük, és citromlevet csurgatunk rá.
A köntös tésztához az olajat a liszttel, tojássárgájával, az egész tojással, és a porcukorral, habosra keverjük.
Végül a tejet is hozzáadva elegyítjük.
Forró olajban az almakarikákat a köntös tésztába mártva aranybarnára sütjük.
Az öntetet gyorsan elkészítjük hozzá.
Az egész tojást s tojássárgájával, a porcukorral, az őrölt fahéjjal, és a sörrel vízgőz felett készítjük el, és még melegen a sült almaszeletek mellé öntjük.

Bundás bodza
Hozzávalók:
4 szép, virágzó bodza, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 15 dkg liszt, kevés szódavíz, csipetnyi só, ízlés szerint porcukor, olaj, a virágok kisütéséhez

A következő ínyencség, amely csak virágzó bodzából jó, egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Elkészítése:
Verje a tojást habosra 1 evőkanál porcukorral és a tejjel, majd adja hozzá a lisztet, sót és annyi szódavizet, hogy a szokásos sűrűségű palacsintatésztát kapja.
Mártsa meg lisztben a száráról lecsipkedett, megmosott és lecsöpögtetett virágot, majd forgassa meg a tésztában.
Tegye az így bepanírozott virágokat 180 fokra felhevített olajba; 1-2 perc alatt szép világosra sülnek. Itassa le a megsült virágokról a felesleges olajat, és tálalja porcukorral meghintve.

Burgonyás csőröge
Hozzávalók:
30 dkg főtt burgonya, 1 dl tejföl, 2 db tojás, 2 dkg élesztő, 2 dkg porcukor, só, 2 dl tej, 70 dkg liszt, olaj a kisütéshez.

Elkészítése:
A héjában főtt burgonyát áttörjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, a tojást és annyi lisztet, hogy rétestészta keménységű legyen. Összedolgozzuk, késfoknyira kinyújtjuk. Derelyemetszővel ki- és bevágjuk, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Minél több az olaj, annál magasabb és könnyebb lesz.
Édesen vagy sósan tálaljuk.

Blini
Hozzávalók:
1 tasak Knorr Burgonyapüré pehely (4 adagos), 4 tojás, 1 dl tej, 15 dkg finomliszt, Delikát ételízesítő

Elkészítése:
A tojások sárgáját, tejet, lisztet, ételízesítőt sima tésztává keverjük.
Hozzáadjuk a burgonyapüré pelyhet és beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
Kevés olajban kis palacsintákat sütünk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
OLAJBAN SÜLTEK
Szerző:


Szerkesztette és Illusztrálta


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.