Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PALACSINTA LEXIKON

Cikkek

PALACSINTA LEXIKON 1

2016.01.17

A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött, tésztája ízesítése szerint édes vagy sós étel.
Összetevői aszerint különbözőek, hogy melyik országban készítik.
Alapvetően liszt, tojás, só és/vagy cukor, valamint víz, szódavíz és tej felhasználásával készített folyékony tészta, melyet serpenyőbe vékonyan kiöntve megsütnek.
Általában valamilyen töltelék kerül rá, négyrét hajtják, vagy feltekerik, esetleg tortaformát készítenek belőle, ilyenkor szeletelve tálalják.
Tölteléke szintén nagyon sokféle lehet a tájegységek ízlésvilága szerint.
Európában az egyik legismertebb meleg tészta, de világszerte ismerik és kedvvel fogyasztják önmagában és más ételek körítéseként.
Számos nemzet vallja maga specialitásnak a köztudatban, ami annak köszönhető, hogy az eredete egy közös pontba a római birodalomig vezethető vissza.

 

 

Palacsinták kakaóval, fahéjjal, cukorral és Sangríával

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: PALACSINTA LEXIKON | Hozzászólások: 0

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6