Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PALACSINTA LEXIKON 17.

2016.04.14

PALACSINTA LEXIKON

Juhtúrós palacsinta 1.
Hozzávalók:
12, a szokásos módon megsütött sós palacsinta, 25 dkg juhtúró, 3 dl tejföl, 1-1 csokor friss kapor és snidling, csipetnyi só.

Elkészítése:
A juhtúrót 1,5 dl tejföllel simára keverem, hozzáadom a finomra vágott kapor és snidling felét, megsózom, majd a palacsintákat egyenként megtöltöm a juhtúrós töltelékkel és felcsavarom. Szorosan egymás mellé fektetem egy tűzálló lapos tálra. A maradék tejfölbe belekeverem a zöld fűszereket, csipetnyi sót teszek bele és rálocsolom a palacsinták tetejére. Előmelegített forró sütőbe téve éppen csak átmelegítem, de nem pirítom meg.

Juhtúrós palacsinta 2.
Hozzávalók:
12, a szokásos módon megsütött sós palacsinta, 25 dkg juhtúró, 4 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma (vagy 2 evőkanál nagyon finomra vágott vöröshagyma), 1 tojás, 2 teáskanál liszt, csipetnyi só

Elkészítése:
A juhtúrót simára keverem 2 dl tejföllel és a megtisztított, vékony karikákra vágott zöldhagymával. Kerek tűzálló tálba terítek egy palacsintát, bekenem a juhtúrós krémmel, majd egy újabb palacsintát borítok rá. Addig folytatom a rétegezést, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók. A maradék tejfölt összekeverem a habosra felvert tojással, csipetnyi sóval és a liszttel, majd ráöntöm a palacsinta tetejére. Előmelegített forró sütőben addig sütöm, amíg ropogós piros kéreg képződik a tetején. Cikkekre szeletelve tálalom.

Juhtúrós palacsinta 3.
Hozzávalók:
20 db kisütött sós palacsinta, a töltelékhez: 25 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 5 dkg vaj, 1 nagy csokor kapor.

Elkészítése:
Megsütjük a sós palacsintákat, majd amíg hűlnek, simára keverjük a juhtúrót a tejföllel, az olvasztott vajjal meg a finomra vágott kaporral, és ezzel megtöltjük a palacsintákat, majd összegöngyölve tálaljuk.

Juhtúrós töltött palacsinta
Hozzávalók:
12 - 14 sós palacsinta, kevés vaj vagy margarin, a töltelékhez: 15 dkg juhtúró, 2 dl zsírszegény tejföl, 20 dkg füstölt, főtt tarja, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, olasz fűszerkeverék, a tetejére: 1 zsírszegény tejföl, 1 tojás, 10 dkg reszelt sajt.

Elkészítése:
12 - 14 db, az átlagosnál vastagabb palacsintát sütünk, ha lehet, teflon serpenyőben, hogy ne legyen túl zsíros.
A füstölt húst nagyon apró darabokra vágjuk vagy ledaráljuk, elkeverjük a juhtúróval, a tejföllel, a reszelt sajttal, a fűszerekkel, és ezzel a keverékkel megtöltjük a palacsintákat. Margarinnal vagy vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé jó szorosan lerakjuk a palacsintákat, és a tojással és reszelt sajttal elkevert tejföllel leöntjük.
Sütőben erős tűznél színesedésig sütjük.

Kakaós palacsinta 1.
Elkészítése:
A kakaóport porcukorral összekeverjük. Az édes tésztából sütött, még meleg palacsintákat kakaós cukorral megszórjuk, négyrét összehajtva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Kakaós palacsinta 2.
(Crepes au cacao)
Hozzávalók: 4-6 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 10 perc
A tésztához:
100 g liszt, 2 tojás, 20 g cukrozatlan kakaópor, 1 zacskó vaníliás cukor, 20 g cukor, 1/4 l tej, 50 g olvasztott vaj, 1 evőkanál rum
A szószhoz:
100 g cukor, 1 kávéskanál citromlé, 100 g durvára vágott dió vagy mogyoró, 100 g tejszín, 4 evőkanál öreg rum, 50 g vaj, 25 g vaj a sütéshez

Elkészítése:
A palacsintatésztát készítsük el a megadott hozzávalókból.
Egy 20 cm átmérőjű palacsintasütőben süssünk 13-15 palacsintát a vajon.
Készítsük el a szószt is: a cukorral, a citromlével és 2 evőkanál vízzel készítsünk aranybarna karamellt. Adjuk hozzá a tejszínt, a vajat, a rumot és a diót vagy mogyorót. 1 percig forraljuk.
A palacsintákat a szósszal leöntve tálaljuk, akár forrón, akár hidegen.

Kapros-túrós palacsinta
Hozzávalók:
12 db megsütött palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 8-10 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 1 csokor friss kapor, csipetnyi só, 3 dkg vaj.

Elkészítése:
A tehéntúrót áttöröm (vagy villával szétnyomkodom) és sóval, porcukorral meg 1 dl tejföllel simára keverem. Ezután beleteszem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kaprot és az ugyancsak megmosott mazsolát. A túrókrémmel megkenem a palacsintákat, és négyrét hajtva tűzálló tálra teszem. A maradék tejfölt kevés porcukorral összekeverem, és ráöntöm a palacsinta tetejére. A vajat borsónyi darabkákban rászórom, és előmelegített, forró sütőben jól átsütöm. A tejföl megakadályozza, hogy a teteje kiszáradjon.

Kapros-túrós rakott palacsinta
Hozzávalók:
a tésztához 1 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, mokkáskanálnyi só; a töltelékhez 25 dkg juhtúró, 5 dkg füstölt szalonna, 2 csokor kapor, 2 dl tejföl, ízlés szerint só és őrölt fehér bors

Elkészítése:
A juhtúrót simára keverjük a tejföllel, a finomra vagdalt kaporral, kevés sóval. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, zsírját kisütjük, majd a zsírt a pörccel együtt a tejfölös túróhoz adjuk. Tűzálló tálba lerakunk egy szokásos módon elkészített palacsintát, megkenjük a töltelékkel, és ráborítunk egy másik palacsintát. Sütőben jól átforrósítjuk, majd cikkeket vágunk belőle.
Italkorcsolyaként is kínálhatjuk.

Kapuspalacsinta
Hozzávalók:
5 dl tej, 2 tojás, 22 dkg liszt, 10 dkg vaj, 30 dkg trappista sajt, kis só

Elkészítése:
A tejet liszttel, tojásokkal habosra keverjük. A vajat felolvasztjuk, a sajtot felszeleteljük. A sós tésztából kb. 1 dl-t a vajjal kikent gofrisütőbe öntünk (palacsintasütőbe). Ne süssük túl, mert kiszárad! A kész tésztára egy szelet sajtot rakunk, összehajtjuk.

Karfiollal töltött palacsinta
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, majd leszűrve pépesre vágjuk.
Elkeverjük sóval, törött borssal, tejföllel, 1 db tojás sárgájával.
A sós tésztából sütött palacsintákat a krémmel megtöltjük, és vánkos formára hajtogatjuk. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk. Bő, forró zsiradékban kisütjük.
Önálló ételként, de sült húsok mellé köretként is adhatjuk.

Karfiolos rántott palacsinta
Hozzávalók:
12 db a szokásos módon megsütött, sós palacsinta, 1 kis fej karfiol (kb. 25-30 dkg), 1 púpozott evőkanál finomliszt, 2 dkg vaj (vagy margarin), 1 tojás, másfél dl tej, fél dl sűrű tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 késhegynyi törött fehér bors, ízlés szerint só, a bundázáshoz 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj.

Elkészítése:
A karfiolt tisztítás után apró rózsáira szedjük, szűrőkanálba rakjuk, és beleengedjük a forrásban lévő, sós vízbe. Az újraforrástól számított 3 perc múlva kiemeljük a karfiolt a léből, és jól lecsurgatjuk. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd ráöntjük a forró tejet, és folytonosan kevergetve olyan sűrűre főzzük, hogy elváljon az edény falától. Sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, belekeverjük a tejfölt, majd hozzáadjuk a leszűrt karfiolt, végül elkeverjük a felveretlen, nyers tojással. A palacsintákat egyenként megtöltjük a karfiolos mártással, és összegöngyöljük. Mind a két végét behajtjuk, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, és bő, forró olajban gyorsan megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk, és még melegen, sajtmártással tálaljuk.

Karibi palacsinta
Elkészítése:
A banánokat pépesre vágjuk, pár csepp citrommal meglocsoljuk, darált dióval, kevés porcukorral ízesítjük. Az édes tésztából készült palacsintákat a krémmel megtöltjük. Porcukorral meghintve, vaníliamártással tálaljuk.

Karikás palacsinta-béles
Hozzávalók:
60 dkg alma, 10 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 3 tojás, 25 dkg porcukor, 5 dl tej, 10 dkg dió, 8 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 2 cl rum, 2 cl cseresznyepálinka, só, 1 dl tejföl.

Elkészítése:
Kevés tejben felforraljuk az élesztőt. A maradék tejbe belekeverjük a lisztet, a tojások sárgáját, 5 dkg porcukrot és kevés sót. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd 10 percnyi pihentetés után belekeverjük a felvert tojáshabot. Ebből a kelt tésztából palacsintákat sütünk.
Közben a reszelt almát a porcukorral, a darált dióval, a megmosott mazsolával, rummal és cseresznyepálinkával sűrűre főzzük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, egyenként feltekerjük, 3 cm vastagra felszeleteljük, és kivajazott tűzálló tálba egymás mellé helyezzük, s tejföllel leöntve megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Kastélyos palacsinta (Franciaország)
Hozzávalók:8 db francia palacsinta, 8 ek. tejszínhab, 1 cs. vaníliás cukor, 3 dkg karamellizált mandula (krokant) - magunk is elkészíthetjük, 2,5 dl csokoládémártás.

Elkészítése:
A mandulát mozsárban porrá törjük, átszitáljuk. Összekeverjük a keményre vert tejszínhabbal, a vaníliás cukorral.
1-1 ek-nyi krémmel megtöltjük a palacsintákat, négyrét hajtjuk.
Meleg tányérra téve, forró csokoládémártással bevonjuk.
Gyorsan kell dolgozni, és azonnal tálalni.

Kati palacsintája
Elkészítése:
A tojás sárgáját vaníliás porcukorral, pár csepp rummal, reszelt citromhéjjal, kevés mazsolával habosra keverjük. A krémmel megtöltjük az édes tésztából sütött palacsintákat és forró meggylekvárral áthúzva tálaljuk.

Kapros palacsinta
Elkészítése:
A sós tésztából sütött palacsintákat finomra vágott kaporral meghintjük, feltekerjük.
Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, annyi tejföllel áthúzzuk, hogy az ellepje. Sütőben átsütjük, forrón tálaljuk.

Kapros-túrós palacsinta
Hozzávalók:
3 tojás, 8 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomó kapor, 25 dkg tehéntúró, 8 palacsinta, 1 dl tejföl

Elkészítése:
A három tojás sárgáját a fele cukorral habosra keverem, és reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, meg finomra vágott kaprot adok hozzá.
Belekeverem az áttört túrót és a maradék cukorral felvert tojásfehérje habját.
A töltelék felével megtöltöm, és kivajazott jénai tálba rakom a palacsintákat. A tetejére öntöm a tejföllel dúsított maradék tölteléket.
Sütőben jól átforrósítom, és melegen tálalom.

Kaviáros kelt palacsinta
Hozzávalók:
a tésztához 20 dkg liszt, 2 tojás, másfél dl tej, 1/2 dkg élesztő, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál só, 5 dkg vaj; a töltelékhez 1 kis doboz kaviár, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál citromlé, 1 csokor snidling (vagy egy teáskanál reszelt vöröshagyma), 1 mokkáskanál só

Elkészítése:
A kissé sűrűbb palacsintatésztába élesztőt morzsolunk, langyos helyen megkelesztjük, hozzáadjuk a törött borsot és a megtisztított, összezúzott fokhagymát. Forró olajon a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk a masszából. A kaviárt óvatosan belekeverjük 1 dl tejfölbe, hozzáadjuk a finomra metélt snidlinget, citromlével ízesítjük, majd a palacsintákat megkenjük a kaviáros töltelékkel. Négyrét hajtva lapos tűzálló tálra tesszük, tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és forró sütőben átmelegítjük.

Kaviáros palacsinta 1.
Elkészítése:
A sós tésztából sütött palacsintákat a fekete vagy piros kaviárral megkenjük, pár csepp citromlével lecsepegtetjük. Háromszögletűre hajtjuk és gyengén kivajazott edényben, tojás sárgájával elkevert tejföllel áthúzva, sütőben megmelegítjük.

Kaviáros palacsinta 2.
Hozzávalók:
12 db vékony, sós palacsinta, 1 kis doboz (5 dkg) fekete kaviár, 1 csokor zöldhagyma, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál konyak, a bundázáshoz liszt és tojás.

Elkészítése:
A krémsajtot összekeverjük a citromlével és a konyakkal, majd hozzáadjuk a megtisztított és nagyon vékonyra karikázott zöldhagymát. A sajtos krémmel megkenjük a palacsintákat és elosztjuk rajtuk a kaviárt. Ezután a palacsintákat szorosan felcsavarjuk, és két végüket úgy hajtjuk össze, hogy ne bomolhassanak ki. Lisztbe, felvert nyers tojásba mártjuk, majd ismét lisztbe forgatjuk. Azonnal 180 fokos olajba rakjuk, és 5-6 perc alatt szép világosbarnára megsütjük. Két részletben süssük meg, hogy a kis palacsintáknak elegendő helyük legyen úszni, különben összeragadhatnak. Az olajból kivéve, papírtörülközőn leszárítjuk, és tetszés szerint hidegen vagy melegen kínáljuk.
Egyszerűen és gyorsan készíthető, különleges ínyencfalat.

Kaviáros palacsinta olajsütőben
Elkészítése:
10 dkg tejszín krémsajtot elkeverve 1 tk. citromlével, 1 tk. konyakkal, hozzáadunk 1 cs. finomra karikázott zöldhagymát. A krémmel megkenve 12 vékony, sós palacsintát, rájuk osztunk 5 dkg fekete kaviárt. Szorosan felcsavarva végeiket visszahajtjuk, hogy ne nyíljanak szét. Lisztbe forgatva felvert tojásba mártjuk, újra lisztbe hempergetve rögtön 180 C-os olajban 5-6 perc alatt világosbarnára sütjük. Ne süssük egyszerre az egészet! Ha kész, papírtörölközőn leszárítjuk. Hidegen vagy melegen kínáljuk.

Káposztás palacsinta 1.
Hozzávalók:
a tésztához 15 dkg liszt, 2 dl szódavíz, 3 dl tej, fél dl olaj, kevés só; a töltelékhez 50 dkg fejes káposzta, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés cukor, 1 dl tejföl, fél dl olaj Elkészítése:
A fejes káposztát megtisztítjuk, lereszeljük, megsózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd a felforrósított fél dl olajon, cukorral, borssal megszórva, világosbarnára pirítjuk. Ha szükséges, utána sózzuk. A palacsintatésztát megkeverjük a maradék fél dl olajjal, és a már teljesen kihűlt pirított káposztát belekeverjük a masszába. A szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk, megkenjük a tejföllel, és négyrét hajtva kínáljuk.

Káposztás palacsinta 2.
A palacsintatésztához:
2 tojás, 3 dl tej, 15 dkg liszt, 2 dl szódavíz, 1/2 dl olaj, 1 mokkáskanál só
A káposztához:
50 dkg fejes káposzta, 1/2 dl olaj, 1 evőkanál kristálycukor, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött bors
A tálaláshoz:
2 dl tejföl Elkészítése:
A szokásos módon palacsintatésztát készítünk.
A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk. Megsózzuk, és jól összeforgatjuk, hogy a só mindenhol egyformán érje. 15 percnyi pihentetés után kissé kinyomkodjuk, és olajon, fedő alatt puhára pároljuk. Ezután zsírjára sütjük, rászórjuk a cukrot, és világosbarnára pirítjuk. Közben borssal fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a palacsintatésztába, és a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk. Kevés tejföllel megkenjük, négyrét hajtjuk, és tűzálló tálba tesszük. Tálalás előtt a befedett tálat forró sütőbe toljuk, és jól átmelegítve kínáljuk.
Sör is, bor is illik hozzá.

Káposztás palacsinta 3.
Hozzávalók:
40 dkg fehér fejes káposzta, 1 dl olaj, 2 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 20-25 dkg liszt, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2-3 dl szódavíz, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só. Elkészítése:
A káposztát tisztítás után az almareszelő durva fokán lereszeljük. Két evőkanálnyi olajon, kevés sóval, borssal, fedő alatt, 10 percig pároljuk a saját levében, majd fedetlenül, kevergetve, világosbarnára pirítjuk. Közben meghintjük a cukorral. Hagyjuk, hogy kihűljön. A palacsintatésztához a tojásokat a tejjel habosra felverjük, ez után apránként hozzáadjuk a lisztet és annyi szódavizet, hogy a szokásos palacsintamassza legyen belőle. Megsózzuk, fél dl olajat belekeverünk, végül a pirított, de már egészen kihűlt káposztát is hozzáadjuk. A masszát 10 percig hagyjuk állni, az alatt a benne lévő liszt kissé megduzzad. Palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt felforrósítunk (nem kell olajat tenni bele, mert a palacsintában bőven van), és a szokásos módon kis palacsintákat sütünk belőle. A megsült palacsintákat egyenként megkenjük kevés tejföllel, és meghintjük kevés reszelt sajttal, majd szorosan összecsavarva, szögletes tepsibe tesszük. A megmaradt sajtot összekeverjük a megmaradt tejföllel, és rákenjük a palacsinták tetejére. Előmelegített forró sütőbe toljuk néhány percre, de nem szabad nagyon megpirítani, mert kiszárad és az égett sajttól megkeseredik.

Káposztás palacsinta 4.
Hozzávalók:
Káposzta 1 kg, só, bors, só 1-2 késhegynyi, zsír 25 dkg. Elkészítése:
Cukor nélküli palacsintatésztába teszünk zsírban pirított reszelt káposztát, melybe sót és borsot teszünk. Ezzel sütjük a palacsintát.

Káposztás palacsinta 5.
A torzsájától megtisztított káposztát vékony szálakra vágjuk, besózzuk, 1/2 óráig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. Kevés zsíron 1 evőkanál porcukorral, törött borssal, állandó keverés mellett a káposztát megpirítjuk.
Elkészítése:
A sós tésztából készített palacsintákat a káposztával megtöltjük. Egyéni ízlés szerint porcukorral meghintve is tálalhatjuk.

Káposztás palacsinta 6.
Hozzávalók:
60 deka fehér káposzta, só, 10 deka zsír, 10 deka cukor, törött bors,
A palacsintához:
2 tojás, 20 deka liszt, 2 deci tej, 4 deka zsír, 1 deci szódavíz, só Elkészítése:
A megtisztított káposztát lereszeljük, és lesózva kb. 30 percig állni hagyjuk. Forró zsírban először a cukrot, majd a kinyomkodott káposztát aranyszínűre pirítjuk és megborsozzuk.
A szokottnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk, hozzákeverjük a lehűtött káposzta háromnegyed részét, és nyolc palacsintát sütünk belőle. Tálaláskor félbehajtogatjuk, a tetejét a maradék káposztával díszítjük.

Káposztás palacsinta-rolád
Hozzávalók:
25 dkg fehér édes káposzta, 2 tojás, 20 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, 1 dl olaj, 1 evőkanál cukor, ízlés szerint törött fekete bors, ízlés szerint só; a tetejére 2 dl tejföl, 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt, csipetnyi só. Elkészítése:
A tojásokat turmixgépbe törjük, hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a sót és borsot, végül a liszttel is összekeverjük. A sűrű masszát mély tálba öntjük, és annyi szódavízzel hígítjuk, hogy a szokásosnál kissé hígabb palacsintamassza legyen belőle. A káposztát megreszeljük és megsózzuk, majd lábosba tesszük. Ráöntjük az olaj felét, befedjük, és üvegesre pároljuk. A fedőt levesszük, és rászórjuk a cukrot, majd szép világos barnára pirítjuk. A pirított káposztát kissé kihűtjük, és belekeverjük a palacsintatésztába. A megmaradt olajból, 1 evőkanállal még hozzáadunk, ezután a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk belőle. A palacsintákat nagyon kevés reszelt sajttal meghintjük, és összegöngyöljük. Tűzálló tálat vagy tepsit beolajozunk a megmaradt olajjal, és az egyforma, 2-3 centis kis rudakra vágott palacsintákat beleállítjuk. A tejfölt összekeverjük a felvert tojással és a megmaradt reszelt sajttal, kissé megsózzuk, és ráöntjük a rudak tetejére. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a mártás rá nem sül. Kockákra vágva kínáljuk.

Kávékrémes palacsinta
Elkészítése:
3 tojás sárgáját simára keverünk 10 deka cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, egy púpos evőkanál liszttel, és egy deci tejjel meg egy csésze erős feketekávéval felengedve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük. A szokásos módon 16 darab palacsintát sütünk, megtöltjük a krémmel és összegöngyöljük. Tűzálló tálba egymás mellé fektetjük tetejét grillázs-krémmel, megkenjük. A grillázs-krémhez 10 deka cukrot megpirítunk, hozzáadunk 10 deka őrölt diót, olajozott tányérra öntjük, és ha kihűlt, megdaráljuk. 2 tojás sárgáját simára keverjük a grillázzsal, és a tojások habbá vert fehérjét hozzáadva, a palacsintára kenjük. A sütőbe téve a tálat, a palacsintát átmelegítjük, de nem pirítjuk meg.

Kávés palacsinta 1.
Elkészítése:
A karamell ízű pudingporból krémet készítünk úgy, hogy a felöntéshez használt tejet 1 dl kávéval ízesítjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük, tejszínhabbal díszítve és kávélikőrrel leöntve tálaljuk.

Kávés palacsinta 2.
Hozzávalók (hat személyre):
12 db édes palacsinta, 4 tojás, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 dkg liszt, 3 dl feketekávé, 15 dkg fehér csokoládé, 2 dl tejszín, 3 dl tej Elkészítése:
A tojás sárgákat keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a lisztet, a tejet és a kávét. Lassú tűzön kevergetve főzzük sűrűre. Az így kapott krémmel töltsük meg a palacsintákat. A fehér csokoládét törjük apróra, tegyük a tejszínbe, és olvasszuk fel. A csokoládéöntettel locsoljuk meg a palacsintákat.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
PALACSINTA LEXIKON
Szerző:

Barna Aladár, Budavári Vyzy Antal,
Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales, Józef Tita Protasiewicz,
Klement Diana, Nánássy Lóránt, Schiller Aurél,
Szabó Béla, Szente Renáta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.