Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PALACSINTA LEXIKON 43.

2017.05.27

PALACSINTA LEXIKON

PÓRÉHAGYMÁS TOJÁSSAL TÖLTÖTT PALACSINTA
Hozzávalók:
8 db sima sós palacsinta, 4 tojás, 1 szál póréhagyma (20-25 dkg), 1 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 5 dkg trappista sajt, 2 csipet őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A póréhagymát megtisztítjuk, és zöldjének csak a végét dobjuk el. Vékony karikákra felvágjuk, és kevés olajban, sóval, borssal ízesítve, fedő alatt, saját levében megpároljuk. Mikor már puha, a fedőt levéve róla zsírjára pirítjuk. A tojást felverjük, és a hagymára öntjük. Gyorsan, többször átkeverjük, hogy egyenletes sűrűségű, lágy habart tojást kapjunk. A kész palacsintákat ezzel az ízes tojáskeverékkel egyenként megtöltjük.
Feltekerjük, és tűzálló tálra egymás mellé rakjuk.
Tetejét tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintjük, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

PÓRÉS PALACSINTA
Hozzávalók 4 személyre - A tésztához:
2 tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, pici só, olaj.
A töltelékhez:
2 szál póréhagyma, 0, 5 dl fehérbor, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 4 dkg l reszelt sajt, só
Elkészítése:
A tojást csomómentesre keverjük a liszttel, és 30 percig állni hagyjuk. Felöntjük a tejjel és a szódavízzel, megsózzuk, és simára keverjük. Kiolajozott serpenyőben nyolc palacsintát sütünk a tésztából.
A póréhagymát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és 1-2 centis darabokra vágjuk (a zöldjét is). Vajon megpároljuk, majd felöntjük a borral. Sóval, borssal ízesítjük, majd besűrítjük a liszttel és tojássárgájával elkevert tejföllel.
A palacsintákat megtöltjük a pórés krémmel, majd négyrét hajtjuk.
Kivajazott tűzálló tálba fektetjük, meghintjük a reszelt sajttal és forró sütőben kb. 20 percig sütjük..

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
PALACSINTA LEXIKON
Szerző:

Barna Aladár, Budavári Vyzy Antal,
Ferenczy Amanda, Fidel Benitez Corales,
Józef Tita Protasiewicz, Klement Diana,
Nánássy Lóránt, Schiller Aurél, Szabó Béla, Szente Renáta
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.