Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PALACSINTA LEXIKON 44

2018.09.25

PALACSINTA LEXIKON

POROSZ PALACSINTA
Elkészítése:
A készen kapható háztartási kekszet ledaráljuk, rummal, mazsolával, baracklekvárral, porcukorral és kevés tejszínnel sűrű krémet készítünk. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

PRÁGAI PALACSINTA
Elkészítése:
A kemény tojások sárgáját összetörjük finomra vágott sonkával, sóval, törött borssal, mustárral, kevés reszelt vöröshagymával, Piros arannyal, valamint néhány evőkanál tejszínnel krémesre dolgozzuk.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük, és kivajazott tűzálló edénybe helyezzük. Tojássárgájával ízesített tejszínnel áthúzzuk és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel és sonkával díszítjük.

PRÍMÁS PALACSINTA
Elkészítése:
A bőrétől elválasztott és kicsontozott csirkemelleket sózzuk, vegetával ízesítjük, és kevés vajon puhára sütjük, majd megdaráljuk. Eldolgozzuk tejföllel, tojássárgájával és finomra vágott petrezselyemmel, reszelt szerecsendióval. Sós tésztából sütött palacsintákat a csirkekrémmel megtöltjük, és vánkos alakúra hajtogatjuk.
A párizsi szelethez hasonlóan kisütjük és tartármártással, ketchuppal tálaljuk.

Forrás:
PALACSINTA LEXIKON
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.