Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PINCESORI RECEPTEK 1

2017.04.03

PINCESORI RECEPTEK

AVASI PINCEPÖRKÖLT
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg sertéstarja, 60 dkg burgonya, 4 fej vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma, őrölt bors, só, pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 3 dl fehér bor, de nem édes, egy kevés víz

Elkészítése:
A tarját bepácoljuk: a húst felkockázzuk, besózzuk, beborsozzuk, apróra vágott fokhagymával megszórjuk, ráöntjük a bort, majd annyi vizet öntünk még hozzá, hogy a húst teljesen ellepje. 1 napra hűtőbe tesszük.
Majd másnap, a vöröshagymát zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk egy kis fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, majd a szintén kockákra vágott burgonyát, s végül felöntjük vízzel. Mikor már egy kicsit megfőtt a burgonya, hozzáöntjük a húst az összes levével együtt, ha kell, fűszerezzük vagy öntsünk hozzá még bort. (ez már ízlés dolga)

BÁNOM-HEGYI PINCEPÖRKÖLT
Acsai recept
Hozzávalók:
2 kiló sertés- vagy vadhús, 3 fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, fél liter vörösbor, 3 deci víz, 2 deci paradicsomlé, 1 evőkanál őrölt bors és delikát, 1 babérlevél, 8 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál zsír, só ízlés szerint

Elkészítése:
A húst apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát hosszúkásra szeleteljük, majd a zsíron aranysárgára dinszteljük. Ezután a pirospaprikát, a vizet, a paradicsomlevet, a borsot, a fokhagymát, a cukrot, a babérlevelet, a vörösbor felét vegyítve felforraljuk. Hozzáadjuk a húst, majd lassú tűzön egy órát főzzük, közben az elfőtt levet vörösborral pótoljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:PINCESORI RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.