PINCESORI RECEPTEK 2.

CSOPAKI PINCEPÖRKÖLT 01.
Elkészítése:
Apró kockákra vágott 1,5 kiló marhalábszárat zsíron pirított, szeletelt vöröshagymával összepárolok, sózom, paprikázom, borsozom, adok hozzá köményt, zúzott fokhagymát. Többször zsírjára pirítom, ha muszáj, csak akkor kapjon kevés vizet. Ha a hús puhul, hozzáadok 30 dkg lecsót és felöntöm 2 dl csopaki rizlinggel. Ha felforrt beleteszek 40 dkg sertésvelőt is. Készre főzöm.
Rövid lére sütjük, hogy csak sűrű mártás legyen alatta.
Vastagra szelt kenyérrel esszük.

CSOPAKI PINCEPÖRKÖLT 02.
Hozzávalók:
600 g marhalábszár, 160 g sertésvelő, 80 g zsír, 150 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 80 g lecsókonzerv, 0,1 l csopaki rizling,* ízlés szerint fűszerpaprika, köménymag, só.
Elkészítése:
Az apró kockára vágott marhalábszárat zsíron pirított, szeletelt vöröshagymával pároljuk, sózva, fűszerpaprikával, fokhagymával, köménymaggal, borssal fűszerezve. Többször zsírjára pirítjuk, mikor a hús puhul, hozzáadjuk a lecsót, csopaki borral felengedjük, felforraljuk.
Végül belefőzzük a tisztított sertésvelőt.
Tűzforrón tálaljuk.

PINCESORI RECEPTEK
Szerző:



