Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PIZZA LEXIKON 10.

2016.12.11

PIZZA LEXIKON

40. Húsos pizza 6. (pulykahús)
A mártást a tésztára terítjük, 20 dkg pulykamellet nagylyukú tárcsán átdarálunk. 5 dkg finomra vágott vöröshagymát vajban kissé megpárolunk. A húst rádobjuk, sóval, őrölt fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük, és megpároljuk. (ügyeljünk arra, hogy a párolás végére csak nagyon kevés leve maradjon!) 10 dkg reszelt mozzarella sajttal megszórjuk, és sütőben pirosra sütjük.

41. Mortadellás pizza
A mártást a tésztára terítjük, 20-30 dkg mortadellát vékony csíkokra vágunk, és a tésztára szórjuk. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk, és sütőben megsütjük.

42. Szalonnás pizza
A mártást a tésztára terítjük, 30 dkg húsos császárszalonnát vékony csíkokra vágunk, és jól kisütjük, a leszűrt szalonna csíkokat ráhalmozzuk. 10 dkg parmezán sajttal megszórjuk, és sütőben megsütjük.

43. Angolszalonnás pizza
30 dkg angolszalonnát megfőzünk, kihűtjük, és vékony csíkokra vágjuk. A rozmaringgal ízesített mártást a tésztára terítjük. Az angolszalonna csíkokat ráhalmozzuk. 10 dkg zalai füstölt sajttal megszórjuk, és sütőben megsütjük.

44. Kolbászos pizza
A mártást a tésztára terítjük, 15 dkg vékony karikára vágott füstölt kolbászt teszünk a tetejére szép egyenletes elrendezésben. 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk, és sütőben megsütjük.

45. Velős pizza
A mártást a tésztára terítjük, 30 dkg sertésvelőt leforrázunk, lehűtjük és lehártyázzuk. A megtisztított velőt szép szeletekre vágjuk. A velőszeleteket rátesszük. 10 dkg reszelt zalai füstölt sajttal megszórjuk és sütőben meg- sütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

 

Forrás:
PIZZA LEXIKON
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.