RAKOTTAK LEXIKONJA - A RAKOTT BAB- ÉS ZÖLDBABOK 3.

Zöldbab
Rakott vajbab
Hozzávalók:
1 kg zöldbab, 2 ek. étolaj, 20 dkg virsli, 2 db tojás, 1 dl energiaszegény tejföl, 3 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem
Megfelelő nagyságú tűzálló tálat olajjal kikenünk. A virslit karikára vágjuk, és felhevített olajban megfuttatjuk.
Hozzátesszük a már előzőleg kisebb darabokra vágott és megfőzött babot, megsózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Felhalmozzuk a tűzálló tálban. A tojás külön edényben elkeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a babra.
Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és középmeleg sütőben szép pirosra sütjük.

Rakott zöldbab 1.
Hozzávalók:
zöldbab, szójagranulátum, rizs, Tolna sajt reszelve, olaj, só, bors, fokhagyma, vegeta, 1 pohár tejföl, vagy kefir
A zöldbabot vegetás vízben megfőzzük. A szójagranulátumot vegetás vízben beáztatjuk, hagyjuk benne rövid ideig, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. A rizst sós vízben főzzük meg. A szóját fűszerezzük a fent leírtakkal.
Egy tepsibe vagy jénai tálba tegyünk 1 sor zöldbabot, 1 sor szóját, 1 sor rizst, majd utoljára megint 1 sor zöldbabot, a tetejére öntsük a tejfölt vagy kefirt, majd szórjuk rá a reszelt sajtot.
Sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen rásül a tetejére.

RAKOTTAK LEXIKONJA - RAKOTT ZÖLDBABOK
Szerző:



