Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAKOTTAK LEXIKONJA - A RAKOTT BROKKOLIK 2.

2017.05.21

RAKOTTAK LEXIKONJA

BROKKOLI
RAKOTT BROKKOLI 02.

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma finomra aprítva, 25 dkg gomba megtisztítva és vékonyra szeletelve, 45 dkg brokkoli rózsáira szedve, 1/2 mokkáskanál só, őrölt fekete bors, 8 szelet Graham-kenyér (héja nélkül és félbe vágva), 25 dkg sajt lereszelve, 3 tojás, 3 dl félzsíros tej, 2 paradicsom felszeletelve

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (gáznál 5. fokozat). Serpenyőben felhevített olajon fonnyasszuk meg a hagymát. Tegyük bele a gombát és pirítsuk 2 percig, majd keverjük hozzá a brokkolit és sózzuk, borsozzuk meg. A serpenyőt lefedve főzzük 5 percig.
Enyhén kivajazott sütőedényt béleljünk ki a kenyér felével. Halmozzuk rá a brokkolis keverék felét, majd szórjuk meg a reszelt sajt felével.
A tojásokat keverjük el a tejjel, és a felét öntsük a sütőedénybe. Ezután újabb rétegekben rakjunk le kenyeret, brokkolit, sajtot és tojásos tejet, majd a tetején rendezzük el a paradicsomszeleteket. Az edényt fedjük le fóliával és a sütőbe téve, süssük 20 percig. Ezután a fóliát levéve, folytassuk a sütést még 15 percig, amíg a massza meg nem szilárdul és világosbarna színt nem kap.
Közvetlenül a sütőedényből tálaljuk vegyes zöldsalátával.

RAKOTT BROKKOLI 03.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg rizs, 50 dkg brokkoli, 1 csomó zöldhagyma, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 3 tojás, 1 evőkanál ételízesítő, só, bors

Elkészítése:
A rizst megmossuk; leöntjük térfogatához - képest másfélszer annyi vízzel, elkeverjük 1 evőkanál ételízesítővel, sóval, borssal; és a vajjal. Fedő alatt, a szokásos módon puhára főzzük. A brokkolin rózsáira szedve megmossuk, és forrásban lévő sós vízbe téve 2 percig főzzük, majd leszűrjük. Mély tűzálló tálba terítjük a rizs egyharmadát, erre szálastól rákarikázunk egy kis csomó zöldhagymát, és befedjük a brokkoli egyharmadával. Megsózzuk, majd a tejföllel elhabart tojással meglocsoljuk. Erre újabb réteg rizs és hagyma Kerül, egészen addig, amíg el nem fogy a hozzávaló. A tetejére brokkolinak és tejfölös tojásnak kell kerülnie (2 dl tejfölt 3 egész tojással keverünk össze). Forró sütőben átsütjük; majd nagy kockákra szeleteljük.
Fejes salátával tálaljuk.

Forrás:
RAKOTTAK LEXIKONJA - A BROKKOLIK

Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.