Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAKOTTAK LEXIKONJA - RAKOTT BROKKOLIK 3.

2018.09.28

RAKOTTAK LEXIKONJA

RAKOTT BROKKOLI 04.
Hozzávalók:
1 nagy fej brokkoli, 10 dkg ementáli sajt, 2 tojás, 20 dkg rizs, 4 dl tejszín, fél-fél teáskanál só és őrölt bors, 2 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg parmezán sajt, 2 dkg vaj

Elkészítése:
A brokkolit lobogó sós vízben blansírozza 3-4 percen át. Csepegtesse le, hagyja kihűlni, majd szedje rózsáira. A tojásokat verje fel. Keverje bele a tejszínt, a reszelt ementálit, a fűszereket és a főtt rizst. Kivajazott tűzálló tál aljára simítson egy réteg rizses keveréket. Erre rendezzen el brokkolikat. Addig rétegezze, míg tart a hozzávalókból.
Hintse meg a tetejét zsemlemorzsával. Közepes hőfokú sütőben, letakarva, 30 perc alatt süsse készre.
Az utolsó öt percre vegye le a fedőt és szórja meg a reszelt parmezánnal.

SONKÁS, SAJTOS BROKKOLI
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli, 20 dkg sonka, 20 dkg Karaván sajt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál margarin, só, bors, majoránna

Elkészítése:
A brokkolit alaposan megmossuk, és rózsáira szedve, egy kimargarinozott edénybe tesszük. Kevés vizet aláöntve, lefedve 12 percig 500 W-on pároljuk. A sonkát 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, összekeverjük a brokkolival, majd megszórjuk fűszerekkel. A tejfölt a reszelt sajttal összekeverjük, és a sonkás brokkolira öntjük.
12 percig 500 W-on lefedve főzzük.
Pirított burgonyával vagy petrezselymes újburgonyával tálaljuk.

VESÉS BROKKOLI
Hozzávalók 4-6 személyre:
4 sertésvese, 40 dkg sertéscomb, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 dl olaj, 2 ek borecet, 1 zsenge karalábé, 50 dkg burgonya, 50 dkg brokkoli, 1 ágacska bazsalikom, diónyi vaj, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves kocka, só, bors

Elkészítése:
A veséket megmossuk, kettévágjuk, kivágjuk a mirigyeket, tálba tesszük, meglocsoljuk ecettel, majd leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 1 óráig áztatjuk. Aztán folyóvízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk.
A megmosott húst 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított, megmosott hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és felhevített olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a vesét meg a húst, és erős tűzön néhány percig pirítjuk. A zsenge karalábét meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk, a brokkolit váltott vízben megmossuk, lecsepegtetjük, a bazsalikomot finomra vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára terítünk vegyesen egy réteg burgonyát, brokkolit és karalábét, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés vágott bazsalikommal, majd rásimítjuk a vesés húst, végül ismét burgonya - brokkoli - karalábé egyveleg zárja a sort.
Sózzuk, borsozzuk, leöntjük a borral és a húslevessel, előmelegített sütőbe toljuk és erős tűzön kb. 1 óráig puhulásig, pirulásig sütjük.
Azonnal tálaljuk.

Forrás:
RAKOTTAK LEXIKONJA - BROKKOLIK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.