Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAKOTTAK LEXIKONJA - A RAKOTT CUKKINIK 2.

2016.11.29

RAKOTTAK LEXIKONJA

Cukkini
RAKOTT CUKKINI 02.

Hozzávalók:
2-3 db közepes méretű cukkini, 1 tasak Bolognai spagetti alap, 30 dkg filézett csirkemell, 20 dkg csuszatészta, 10 dkg laskagomba, 2 dkg margarin, 15 dkg trappista sajt, kevés ételízesítő

Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk, a cukkiniket és laskagombát alaposan megmossuk, feldaraboljuk. A csuszatésztát enyhén sózott vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, kevés olvasztott margarinban előpirítjuk. A bolognai alapot csomómentesen kikeverjük kevés vízzel, hozzákeverjük a kifőtt csuszatésztát, az elősütött húst, a laskagombát és a felkarikázott cukkinit. Lazán, az anyagokat nem törve, átkeverjük. Egy kikent tűzálló tálba halmozzuk, és a tetejét meghintjük reszelt sajttal.
Előforrósított sütőben aranysárgára sütjük.

RAKOTT CUKKINI 03.
Elkészítése:
A megmosott cukkinit kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és 10-15 percig sós vízben főzzük, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Lisztbe forgatjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. Vegyünk 4 tojást, 25 dkg túrót, 5 dl tejet, 10 dkg füstölt reszelt sajtot, l ek ételízesítőt, kevés borsot, 2 gerezd összezúzott fokhagymát. Az egészet turmixban jól összekeverjük. A kisütött cukkini keveréket és beborítjuk a maradék cukkini szeletekkel. Forró sütőben pirosra sütjük.
Hidegen, melegen egyaránt finom.

RAKOTT CUKKINI - DIA MÓDRA
Hozzávalók:
2 kis cukkini, 0,5 kg burgonya, 3 nagy sárgarépa, 10 dkg füstölt főtt tarja, 5 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 1 dl tej, 1 kis tejföl, 2 ek olaj, fűszerek: só, bors, zöldségekhez való grill – fűszerkeverék

Elkészítése:
A megmosott cukkinit kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát félig megfőzzük, és szintén kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, megpároljuk. Egy kivajazott jénai tálba egymás mellé rendezzük a hozzávalókat (cukkini, krumpli, sárgarépa, cukkini, stb.) és rászórjuk a felaprózott tarját. Egy tálban összekeverjük a tejfölt a tojással, tejjel, fűszerekkel és ráöntjük a zöldségekre.
A tetejét megszórjuk a sajttal és alufólia alatt 20-25 percig, majd fólia nélkül további 10 perc alatt készre sütjük.

VÖRÖSBOROS RAKOTT CUKKINI
Elkészítése:
A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és egy órára állni hagyjuk. Olajon vöröshagymát pirítunk fokhagymával, megszórjuk paprikával és öntünk rá egy kis ketchupot. Rátesszük a gomba nagy részét, a maradékot félretesszük díszítésnek. Kicsit párolódni hagyjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Kis vizet öntünk hozzá, majd hozzáöntünk annyi vörösbort, hogy jó sűrű legyen. Megszórjuk borssal, kis sóval és kevés Cayenne borssal. Elkészítjük a rizst egy kis oregánóval. A tepsibe alulra rizst teszünk és rá a hús felét és utána a cukkini kétharmadát. Rá egy kis kefirt és némi gombát. Újra rizs, aztán megint hús. Rá a maradék cukkini, gomba.
A tetejére hámozott paradicsomot szeletelünk és megkenjük kefirrel és megszórjuk sajttal.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
RAKOTTAK LEXIKONJA - A CUKKINI
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.