Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAKOTTAK LEXIKONJA - ÉDESSÉGEK RAKOTTAN 2.

2017.02.12

RAKOTTAK LEXIKONJA

DÉRI FÉLE RAKOTT PALACSINTA
Elkészítése:
Végy hat pohár tejfölt és azt a hármat, amelyiknek még nem járt le a szavatossági ideje, keverd össze három kis doboz sűrített paradicsommal. Ebben a szószban, főzz meg háromnegyed kiló darált húst. Kérd meg anyádat, hogy süssön húsz darab palacsintát (mert neked ez még sohasem sikerült), és egy kivajazott jénaiba rakd le a palacsintát a raguval, majd amikor kész, reszeld rá a szomszédtól kölcsönkért sajtot, és tedd egy negyedórára a sütőbe.

DIÓVAL RAKOTT PALACSINTA
Hozzávalók:
10 dkg darát dió, 10 dkg cukor

Elkészítése:
Egy kivajazott tűzálló tálba a palacsintákat - mindegyiket külön meghintve a diós cukorral - összerakjuk. Fölül palacsinta legyen. Forró sütőbe tesszük, 10-15 percig pirítjuk. Ha lábasban rakjuk össze, kerek tálra borítjuk ki. Tetejét cukorral meghintjük, és szeletekre vágva adagoljuk. Készíthetjük úgy is, hogy az egyik lapot lekvárral, a másikat diós cukorral hintjük meg.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
RAKOTTAK LEXIKONJA - RAKOTT ÉDESSÉGEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.