Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAKOTTAK LEXIKONJA - RAKOTT ÉDESSÉGEK 3.

2017.04.18

RAKOTTAK LEXIKONJA

HABOS RAKOTT PALACSINTA
Hozzávalók:
12 db palacsinta, 15 dkg cukros darált dió, 2 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál baracklekvár, 3 db tojásfehérje, 10 dkg kristálycukor, citromlé

Elkészítése:
A palacsintákat tűzálló tálba, felváltva diós cukorral és baracklekvárral rétegezve lerakjuk. A tojások fehérjét habnak felverjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, két evőkanál baracklekvárt, néhány csepp citromlevet, majd a palacsintákra öntjük. Fogyasztás előtt 10-15 perccel, közepesen meleg sütőben sütjük addig, amíg a teteje világos barna nem lesz.
Melegen tálaljuk.

HAGYMÁS RAKOTT PALACSINTA
Hozzávalók:
2 dl ecetes gyöngyhagyma leve nélkül, 10 dkg liszt, 0,5 l tej, kevés szódavíz, 10 dkg reszelt sajt, 0,5 dl olaj, 1 tojás, 1-1 késhegynyi reszelt szerecsendió, őrölt gyömbér, őrölt koriander, 1 mokkáskanál só és őrölt fehér bors, 2 evőkanál ecetes hagymalé

Elkészítése:
A leszűrt gyöngyhagymát nagyon apróra vágom. A tojást habosra verem, belekeverem a tejet, majd hozzáadom a lisztet. Simára keverve hozzáadom a sót és a fűszereket, majd az ecetes hagymalevet és az apróra vágott gyöngyhagymát, végül az olajat is belekeverem. 12-14 palacsinták sütök oly módon, hogy csak az első sütése előtt olajozom ki a palacsintasütőt, a többi "önmagát" olajozza. Kerek tűzálló tálba teszek egy palacsintát, rászórok reszelt sajtot, és a rétegezést addig folytatom, amíg csak tart a hozzávalóból. A tetejére sajtnak kell kerülnie. Forró sütőben éppen csak annyi ideig melegítem, amíg a sajt egybefüggő réteget képez a tetején, de pirítani nem szabad.
Tálaláskor cikkeket vágok belőle, ki-ki a saját tányérján még külön is megszórhatja reszelt sajttal.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
RAKOTTAK LEXIKONJA - RAKOTT ÉDESSÉGEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.