Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAKOTTAK LEXIKONJA - A RAKOTT HÚSOK 6.

2017.03.31

RAKOTTAK LEXIKONJA

ÓHUTAI RAKOTT PISZTRÁNG
Hozzávalók:
4 pisztráng, 1 fej vöröshagyma, 2 dl fehérbor, 1,5 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 8 dkg vaj, só, bors, szerecsendió

Elkészítése:
A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk. A finomra vágott hagymát vajban átpirítjuk, és rátesszük a halakat. Meglocsoljuk a borral, fűszerezzük, és fedő alatt 10 percig pároljuk.
Ráöntjük a tejfölt, meghintjük reszelt sajttal, és forró sütőben készre sütjük.

OLASZ RAKOTT HÚS
Elkészítése:
Kicsontozunk, és késsel rostjaira merőlegesen megveregetünk nyolc szép rövidkaraj szeletet. Besózzuk és félig egymásra fektetve kivajazott, vagy margarinnal kikent tűzálló tálra fektetjük. Tetejét meghintjük csipet kakukkfűvel, izsóppal meg rozmaringgal, és befedjük félujjnyi vastagra vágott paradicsommal. A paradicsomot is sózzuk, a fenti fűszerekkel hintjük meg. Nagyon kevés, borsónyi vajdarabkát szórunk a tetejére, és a tálat alufóliával lefedjük. Forró sütőben 40-45 percig sütjük, majd a fóliát levéve róla, levét elpárologtatjuk.

Közvetlenül tálalás előtt kevés sajtot reszelünk a tetejére (vagy befedjük hajszálvékonyra vágott sajtszeletekkel), és csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
Hidegen is ízletes, de ha így akarjuk tálalni, sajt nélkül készítsük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
RAKOTT HÚSOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.