Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAKOTTAK LEXIKONJA - RAKOTT SPENÓTOK 2.

2017.02.17

RAKOTTAK LEXIKONJA

Spenót
Rakott spenót 01.

Hozzávalók:
1 kg fagyasztott spenót, 1/2 kg darált, vagy apróra vágott sertés comb, 10-12 szelet mozzarella sajt, 10 dkg parmezán, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, pici olaj

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát megpárolom, rádobom a húst és kevés pirítás után puhára főzöm egy kis vízzel, vagy húslével.
A spenótot forró vízben főzöm néhány percig. Kiolajozott tepsibe rakok egy réteg spenótot 1 réteg parmezánt egy réteg hús. Ezt megismétlem még egyszer, befedem a húst spenóttal és a tetejét beborítom mozzarella sajttal. Amikor a sajt kezd pirulni, kész van a könnyű finom étel.
Lehet csirke mellet is használni, akkor lightosabb és aki pikánsan szereti, keverhet a spenótba zúzott fokhagymát.

Rakott spenót 02.
Elkészítés:
Egy kg spenótot 2 liter sós vízben pár percig főzünk, majd leszűrjük. Egy kanál lisztből 2 kanál zsiradékkal világos rántást készítünk, felengedjük egy pohár tejjel, ha összefőtt, belekeverjük a spenótot. Sót, borsot adunk hozzá. Külön lábasban 3 kanál zsiradékban megpirítunk 6 kanál megmosott rizst, 3 pohárnyi forró vizet öntünk rá, fedő alatt puhára pároljuk. 30 deka sonkát vagy más felvágottat ledarálunk, egy tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk és 4 vastag palacsintát sütünk belőle. Kizsírozott lábasban vagy tűzálló edényben lerakjuk: spenótot, rizst, húsfélét és egy palacsintát, amíg az egészet beraktuk. A tetejére spenót kerüljön.
Kevés forró zsiradékkal megöntözzük és sütőben átsütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
RAKOTTAK LEXIKONJA - RAKOTT SPENÓTOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.