Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAKOTTAK LEXIKONJA - RAKOTT SPENÓTOK 3

2017.05.04

RAKOTTAK LEXIKONJA

Spenót
SAJTOS RAKOTT PARAJ

Elkészítése:
Megtisztítunk 75 deka parajt, és sós vízben, egy fokhagymagerezd társaságában 10 percig főzzük, majd leszűrjük, összevagdaljuk, 10 deka vajjal összekeverjük. Egy tűzálló tál aljára 20 deka darált, főtt füstölt hús meg két deci tejföl keverékét terítjük, erre simítjuk a parajt, és tetejére vékonyan felszeletelt, ujjnyi széles csíkokra vágott sajtból rakunk rácsot, hogy a spenót is jócskán kilátszódjék.
Közepére néhány paradicsomkarikát fektetünk, és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvadt, a paradicsom egy kissé át nem sült.

SAJTOS-SPENÓTOS RAKOTTAS
Hozzávalók:
50 dkg spenótpüré, 40 dkg ricotta, 10 dkg füstölt sajt, 20 dkg mozzarella, fél teáskanál őrölt bors, 10 dkg vaj, 40 dkg lasagne tészta, 1 tasak milánói öntet

Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon főzze meg, vigyázva, hogy ne ragadjon egybe. Csepegtesse le, majd laponként tegye félre. A kiolvasztott spenótot, a ricottát és a reszelt mozzarellát a fűszerekkel alaposan forgassa össze. A milánói öntetet készítse el. Vajazzon ki egy tűzálló tálat. Fektessen az aljára egy réteg tésztát, majd spenótos keveréket. Locsolja meg az öntettel. Addig rétegezze, míg tartanak az összetevők.
A felső tésztaréteget borítsa be a reszelt füstölt sajttal.
A 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süsse készre.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
RAKOTTAK LEXIKONJA - RAKOTT SPENÓTOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.