Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAKOTTAK LEXIKONJA - RAKOTT SPENÓTOK 4.

2019.02.20

RAKOTTAK LEXIKONJA

Spenót
Rakott spenót 03.

Hozzávalók:
1 kg spenót, 5 dkg vaj, egy kanál liszt, 5 tojás, 5 dkg zsiradék, csipet só Elkészítése:
A spenótot gyengén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, megvagdaljuk, majd 5 dkg vajból 1 kanál liszttel rántást készítünk, és a spenótot beleforgatjuk.
Ezután 5 tojásból sűrű rántottát készítünk.
Tűzálló tálat vastagon kivajazunk, beletesszük a spenót felét, rá a rántottát, arra a spenót másik felét, olvasztott vajjal meglocsoljuk, őrölt borssal, tárkonnyal megszórjuk, és a sütőben átsütjük.

Rakott spenót 04.
Hozzávalók:
50 dkg penne tészta, 10 dkg juhtúró, 2 dl főzőtejszín, 15 dkg keményebb sajt, 50 dkg friss vagy fagyasztott spenót, tojás, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, oregánó, majoránna Elkészítése:
Lobogó forró vízben főzd ki a penne tésztát. Kevés olajon futtasd meg a felaprított spenótot, és adj hozzá 4 gerezd áttört fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, majoránnával, majd párold készre. Szórd bele a juhtúrót és öntsd fel a tejszínnel. Alacsony hőfokon főzd addig, míg a tejszín összesűríti. Egy jénai tál aljára szórd bele a penne tésztát, öntsd rá a spenótos szószt és reszeld rá a sajtot.
Amikor a sajt kezd pirulni, akkor elkészült. Kb. 10 perc.
Tipp:
a tészta tetejére üthetsz egy-két tojást is, ez esetben akkor készül el az egytálételünk, amikor az tükörtojásszerűen rezgőssé válik.

Rakott új-zélandi spenót
Hozzávalók:
75 dkg új-zélandi spenót, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 kemény tojás, 1-2 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna. Elkészítése:
Megtisztítjuk és a vizet cserélve, többször megmossuk a spenótot, leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, egy húsleveskockával és kevés sóval puhára főzzük. Leszűrjük, késsel összevágjuk, összekeverjük a tejföllel, tojássárgájával, vajjal meg kevés törött borssal. A felét kivajazott, tűzálló tálba terítjük, kirakjuk a karikára vágott kemény tojással, és a maradék spenótot rásimítjuk, tetejét meghintjük zsemlemorzsával és az elkapart szalonnával.
Sütőben átsütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
RAKOTTAK LEXIKONJA - RAKOTT SPENÓTOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.