Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK, ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL 14

2019.04.04

RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL

088. KÖNNYED KACSA
(SITTING DUCK)
Elkészítése:
A kacsacombokat tisztítsa és mossa meg. Bő, sós, rozmaringgal és fokhagymával ízesített vízben egy óra alatt főzze puhára. A vízben hagyja kihűlni. Tűzálló tálat vajjal kenjen ki és fektesse bele a sóval és borssal meghintett, lecsepegtetett combokat. Öntsön alá félujjnyi száraz fehérbort, majd 170 fokon addig süsse, amíg ropogós, piros lesz a teteje. (Közben locsolgassa saját levével.) Petrezselymes burgonyával tálalja.

089. MELEGSZENDVICS
(HOT TOAST)
Elkészítése:
Fehér kenyér szeleteket pirítson meg zsemleszínűre. Serpenyőben olvasszon meg kevés vajat. Öntsön rá két deci világos sört. Kis lángon, folyamatosan keverve dolgozzon bele reszelt sajtot, sót, borsot és zúzott fokhagymát. Addig párolja, míg besűrűsödik. Ezzel a masszával kenje meg a kenyereket. Fektesse a szeleteket tepsibe és előmelegített sütőben pár perc alatt pirítsa ropogósra a tetejüket. Vékonyan felkarikázott kemény tojással díszítve kínálja.

090. EGYSZERŰ CURRY-S CSIRKE
(SIMPLE CHICKEN CURRY)
Elkészítése:
Ízlése szerint keverjen össze sót, pirospaprikát, kurkumát, őrölt koriandert és köményt, fekete borsot citromlével és vízzel, hogy sűrű masszát kapjon. Ezzel ecsetelje be a felszelt csirkemell-filéket. Legalább fél órára tegye hűtőszekrénybe. Kevés olajat serpenyőben melegítsen fel. Szórjon bele mustármagot, s mikor azok kezdenek kipattogni, adjon hozzá szálasra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, fektesse rá a filéket. Körülbelül öt perc múlva fordítsa meg a szeleteket és öntsön alá barna sört. Fedő alatt, gyöngyözve főzze puhára, miközben a pecsenyelé kezd sűrűsödni. Sült krumplival körítse.

091. ZÖLDSÉGES MARHARAGU
(BEEF WITH VEGETABLES)
Elkészítése:
Serpenyőben forrósítsa fel a zsiradékot. Hirtelen párolja benne barnára a felcsíkozott marhahúst. Szórja rá, és folyamatosan keverve pirítsa meg a gyufaszálra vagdalt vöröshagymát, sárga- és fehérrépát, zellergumót. Fűszerezze sóval, borssal, morzsolt kakukkfűvel és babérlevéllel. Öntsön alá tejszínnel elkevert cherryt. Letakarva, lassú tűzön főzze készre. (Szükség esetén kevés húslevest még locsolhat rá.) Finomra vagdalt petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel körítve adja asztalra.

Forrás:
RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.