Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL 10.

2017.02.12

RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL

077. MARHASÜLT (BEEFSTEAK)
Vágja a bélszínt kétujjnyi vastag szeletekre. Tekerje körbe angolszalonna csíkokkal, és tűzze meg fogpiszkálóval. Alul-felül Hintse meg sóval és őrölt borssal. Fektesse tálra, locsolja meg olajjal, majd pár órára tegye hűtőszekrénybe. Serpenyőben felforrósított zsíron süsse barnára a húsokat minden oldalukon.
Hasábburgonyával és párolt zöldségekkel szolgálja fel.

078. RAKOTT ZELLER (COATED CELERY)
Darált marhahúst kézzel alaposan dolgozzon össze sóval, őrölt borssal és finomra vagdalt kakukkfűvel. A zellergumót pucolja meg, vékonyan szeletelje fel, majd lobogó sós vízben egy-két perc alatt főzze elő. Megfelelő méretű tepsit vékonyan vajazzon ki és hintse meg zsemlemorzsával. Terítse be lecsepegtetett zellerrel az alját. Lapogasson rá egy réteg előkészített húst. Locsolja meg vagdalt petrezselyemmel elkevert tejszínnel. Folytassa a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart.
A legfelső sor zeller legyen.
Rendezzen el rajta baconszalonnát, majd a maradék tejszínt öntözze rá.
Egy óra alatt süsse ropogósra.

079. MATRÓZHÚS (SAILOR’S)
Marhahúst vékonyan szeletelje fel. Kissé klopfolja ki, majd hintse meg sóval és őrölt borssal. A szeletekkel tekerjen be egy-egy kisebb, hámozott burgonyát. Kevés forró zsírban hirtelen süsse át minden oldalát. Ekkor szórja körbe szálasra vágott vöröshagymával és gyufaszálra szabdalt leveszöldséggel. Ízesítse babérlevéllel és szemes borssal. Öntsön alá fele-fele arányban vizet és barna sört.
Fedő alatt párolja puhára.
Tálalás előtt tejszínnel forralja össze.

Forrás:
RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.