Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL 11.

2017.03.06

RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL

080. GOMBÁS BURGONYA (MUSHROOM’S WITH POTATOES)
Elkészítése:
Főzze lobogó sós vízben puhára a burgonyát. Szűrje le és melegen hámozza meg, majd karikázza fel. Tegye félre. Közben két evőkanál vajon párolja meg a szeletelt gombát. Sózza és borsozza, majd pirítsa zsírjára. Szórja rá a zöldjével együtt vékonyan felkarikázott újhagymát. Ízesítse kevés zúzott fokhagymával, reszelt zellergumóval és késhegynyi chilivel. Melegítse pár percig, amíg az ízek összefőnek. A tűzhelyről félrehúzva óvatosan forgassa egybe a főtt burgonyával. A tetejét szórja meg apróra vágott petrezselyemmel.
Forrón tálalja ízlés szerint olívaolajjal, pár csepp citromlével és mustárral elkevert tejszínt adva mellé.

081. FŰSZERES HALTÁL (SAVORY FISH)
Elkészítése:
Egy deci vízhez adjon két evőkanál ecetet. Szórjon bele egy evőkanálnyi frissen gyufaszálra vagdalt gyömbért. Fedő alatt forralja tíz percen át, majd hagyja teljesen lehűlni. A pörkölt méretre felkockázott halfilét hintse meg sóval és őrölt borssal, valamint morzsolt majoránnával. Vajjal kikent serpenyő alján rendezze el a gyömbéres keveréket. Ezt takarja be a fűszerezett halkockákkal. Ízesítse ízlése szerint. A tetejét takarja be kelkáposzta és karalábé tépkedett leveleivel.
Fedje le az edényt alufóliával, s vízgőz felett, tíz perc alatt párolja puhára. Párolt rizzsel körítse.

082. BÁRÁNYHÚSSAL TÖLTÖTT PAPRIKA (STUFFED RED PEPPER WITH LAMB)
Elkészítése:
A sovány bárányhúst darálja meg. Fűszerezze ízlése szerint sóval, őrölt borssal és majoránnával. Szórja meg reszelt citromhéjjal és finomra vagdalt petrezselyemmel. Adjon hozzá kevés zúzott fokhagymát. Dúsítsa egy tejben áztatott, majd jól kinyomkodott zsemlével. Az egészet kézzel dolgozza sima, egynemű keverékké. A piros húsú paprikák tetejét vágja le, a csumájukat távolítsa el. Töltse meg a húskeverékkel, és helyezze vissza a kalapjukat. Ecsettel kenje meg a betöltött paprikákat olívaolajjal, majd egyenként csomagolja be alufóliába. Forró sütőben 20 perc alatt süsse készre.
Sült burgonyával és savanyúsággal adja asztalra.

Forrás:
RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.