Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL 6.

2016.10.15

RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL


056. SÜLT KOLBÁSZ (FRIED SAUSAGES)
Először is az elkészítendő kolbászt szurkálja meg villával, majd két-három percre tegye nagyon forró vízbe. Ekkor forgassa bele lisztbe, majd forró zsiradékban süsse barnára. Fektesse a lecsepegtetett kolbászokat tányérra. A sütőzsiradékban pirítson zsemleszínűre kenyérszeleteket. Rendezze tányérokra a kenyereket. Ezekre kerüljenek a kolbászok. Körítse csalamádéval. A serpenyőben maradt zsiradékot hintse meg kevés liszttel, öntsön rá egy deci fehérbort. Fűszerezze, majd forralja be.
A megtálalt kolbászos szendvicsekre locsolva adja fel az ételt.

 

057. SERTÉS BELSŐSÉG SÜTVE (PIG’S FRY)
A megtisztított sertés belsőségeket (máj, vese, szív stb.) tegye egy serpenyőbe. Kevés zsíron pirítsa kissé át mindegyiket, majd szeletelje fel, és hintse meg őrölt borssal és majoránnával. Fektesse a szeleteket tepsi aljára. A visszamaradt sütőzsiradékra tegyen pár fej szálasra vagdalt vöröshagymát, frissen vagdalt zsályalevelet és hintse meg liszttel. Öntsön rá egy deci fehérbort. Ízesítse pár csepp ecettel, sóval és őrölt borssal. Forralja össze, majd öntse a belsőségre. Sütőben süsse készre.
Friss kenyérrel tálalja.

058. EGYSZERŰ BIFSZTEK (BEEFSTEAK PLAIN)
Ha lehetősége van szabad tűzön elkészíteni, akkor páratlan finomságot alkothat. A sütés előtt a rostélyt legalább két-három perccel előbb helyezze el az alig égő, de erősen parázsló tűz fölött. A kissé kiklopfolt szeleteket kenje meg ízlése szerint sóval, őrölt borssal, mustárral vagy majoránnával elkevert vajjal és kevés reszelt hagymával. Rendezze el a húsokat úgy, hogy két-három percenként meg tudja azokat fordítani, illetve középről a rostély szélére, vagy fordítva át tudja helyezni bármelyiket.
Így, a hőmérséklet változtatásával megakadályozhatja, hogy az ízletes nedvek a tűzbe lefolyjanak.

059. BIRKASÜLT (MUTTON CHOPS)
A birka karaj tulajdonképpen megfelelő, de a legjobb a bélszín. Ez körülbelül egy kilónyi, amit négy egyenlő részre vágva készíthet finom, ropogós sültet. Az alaposan előkészített, megmosott húsokat tűzdelje meg fokhagyma gerezdekkel, majd kenje meg oregánóval és nagyon finomra vagdalt petrezselyemmel elkevert vajjal. Fektesse tepsibe, majd két-három percenként megfordítva süsse barnára. Szükség esetén öntözze saját levével.
Sült burgonyával a legfinomabb.

060. VAGDALT HÚS (HASHED MEATS)
Először is vagdaljon apróra két fej vöröshagymát. Tegye lábasba kevés zsiradékra. Sózza és borsozza ízlése szerint. Öntsön alá egy deci száraz vörösbort, majd nagyon lassú tűzön, fedő alatt párolja tíz percet. Ekkor forgassa bele a darált húst. Párolja puhára. Szükség esetén kevés vizet öntsön még alá. Ha puha, hintse meg egy evőkanálnyi liszttel és folyamatosan keverve főzze krémesre. Végül dolgozza össze két főtt és simára tört burgonyával, valamint egy csokor apróra vagdalt petrezselyemmel.
Pirított kenyérrel kínálja.

 

Forrás:
RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.