Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL 9..

2016.12.17

RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL

074.
074. FŐTT HAL TOJÁSÖNTETTEL
(BOILED FISH IN EGG SAUCE)
Főzzön pár tojást keményre. Pucolja meg és villával nyomkodja törmelékesre. Lábosban melegítsen fel vajat. Pirítson rajta zsemleszínűre lisztet. Folyamatosan keverve öntse fel tejjel, majd forralja össze. Húzza félre a melegről. Ízesítse sóval és őrölt borssal, pár csepp citromlével, egy kanál mustárral. Habverővel keverje simára, végül forgassa egybe a tojástörmelékkel. Dolgozza pépessé. Mindeközben akkora lábasban, amiben elférnek a szeletek, forraljon fel sós vizet. Tegyen bele babérlevelet, szemes borsot és fokhagymát. Forralja 10-15 percig, majd ebben a hal filéket 8-10 perc alatt főzze puhára.
Szűrőkanállal óvatosan emelje tányérokra, és a mártással leöntve, burgonyapürével körítve adja asztalra.

072.075. SAJTLEVES (CHEESE SOUP)
Megfelelő méretű lábosban olvasszon fel egy darabka vajat. Pároljon rajta üvegesre vöröshagymát, majd dobjon rá apróra kockázott vegyes zöldséget, kevés gombát és némi sonkát. Folyamatosan kevergetve párolja pár percen át. Öntse fel vízzel, vagy húsleves-alappal. Fedő alatt gyöngyözve főzze puhára. Ízesítse szükség szerint sóval és őrölt borssal. Tejszínes tejjel elkevert liszttel habarja be. Pár percnyi forralás után húzza félre a melegről. Ha kissé lehűlt, kézi habverővel dolgozza csomómentesre sok reszelt sajttal.
Azonnal tálalja.

076. SONKA, TOJÁSSAL (HAM AND EGGS)
Serpenyőben kevés vajat melegítsen fel. Apró kockákra vagdalt füstölt szalonnát pirítson rajta üvegesre. Fektesse bele a vastagra szelt sonkát. Amikor egyik oldala barnára sült, fordítsa meg és üssön rá tojásokat. Fedje le és 2 percig süsse. Csúsztassa tálra, végül finomra vagdalt metélőhagymával megszórva tálalja.
Friss kenyeret, vagy sült hasábburgonyát adjon hozzá.

Forrás:
RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.