Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK CSERÉPEDÉNYEKRE 13.

2017.03.05

RECEPTEK CSERÉPEDÉNYEKRE

MACCARONATA
Elkészítése:
Vöröshagymás zsírban egy csirkét párolunk, apróra vágva, ahogy pörköltnek szokás. Ha megpuhult a hús, leszedjük a csontokról s összevágjuk. Ez alatt fél kg makarónit apróra eltördelve, sós vízben jó puhára megfőzzük, leszűrjük, és lábasba rakjuk. Az összevágott csirkehúst levével együtt a makarónihoz keverjük, 2-3 kanál tejfelt, két egész tojást adunk még hozzá.
Vajjal vagy zsírral kikent, zsemlyemorzsával behintett cserépformába öntjük, s rövid időre a sütőbe állítjuk.

MAGYAROS TÖLTÖTT BORJÚSZELET
Hozzávalók:
Comb 75 dkg, gyulai kolbász 15 dkg, zöldpaprika 15 dkg, paradicsom 15 dkg, só 2 dkg, törött bors l mokkáskanálnyi, füstölt sajt 10 dkg, zsír 6 dkg, gulyáskrém l tubus, tejföl 4 dl

Elkészítése:
Felsált vagy diót vegyünk, és ugyanúgy, mint a bordák esetében, kicsit vastagabbra szeleteljük, és a töltéshez előkészítjük. Kevés zsírt hevítünk palacsintasütőben, ebbe tesszük az egész apró kockákra vágott gyulai kolbászt, és kicsit megpirítjuk. Hozzátesszük az ugyancsak apró kockákra vágott zöldpaprikát és néhány perc múlva a paradicsomot. A ragut zsírjára pirítjuk, a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot. Az előkészített szeleteket besózzuk, és megtöltjük a raguval. A szeletek nyílását megtűzzük fogvájóval.
A cserépedénybe rakott hússzeleteket leöntjük felhevített zsírral és a sütőben kb. 25-30 perc alatt elősütjük. Közben a tejfölt kikeverjük a gulyáskrémmel, ha kell, sóval ízesítjük, és a húsokra öntjük. A fedett cserépedényben kb. 20-25 percig pároljuk.
Tálaláskor karikára vágott zöldpaprikával és paradicsommal díszítjük.
Köretként galuskát vagy zöld metéltet adunk hozzá.

MARSEILLE-I CSIRKE
Elkészítése:
Vágjunk 4-4 darabba két szép csirkét és fektessük a megáztatott, kivajazott Römertopfba. Felszeletelünk négy szép paradicsomot, meg két kicsumázott zöldpaprikát (ez utóbbit keskeny csíkokra)és a csirkére terítjük. Közé keverünk két fokhagymagerezdet, meghintjük az egészet sóval, törött borssal meg kakukkfűvel és megöntözzük egy evőkanálnyi citromlével.
Feloldunk egy 1 dl vízben egy fél húsleves kockát, összekeverjük három evőkanál fehérborral és a csirkére öntve, a fedőt rátéve, sütőben kb. másfél óráig sütjük. .

 
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
RECEPTEK PATAKI TÁLAKRA

Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.