Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK CSERÉPEDÉNYEKRE 14.

2017.05.26

RECEPTEK CSERÉPEDÉNYEKRE

Májpástétom
Elkészítése:
A májat (csirke, nyúl, kacsa, vagy pecsenyeliba) (50 dkg) 5 dkg füstölt szalonnával ledaráljuk, sóval (1 teáskanálnyi), borssal (mokkáskanál), féldeci konyakkal, szerecsendióval (1/4 reszelt) ízesítjük, és alaposan kikeverjük 2 nyers tojásfehérjével.
Cserépedényt vagy tűzálló tálat kibélelünk füstöltszalonna-szeletekkel, a májkrémet ebbe öntjük és befedjük szalonnával. Az edényt befedjük. vízzel teli tepsibe tesszük és alacsony hőfokon (l00-110 fokon) 1 órán át, főzzük gőzben. Ha a sütőből kivettük, óvatosan lepréseljük és így hagyjuk az edényben kihűlni.
Hűtőszekrényben kifagyasztjuk, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük, és gyümölcsökkel körítjük.

Monthy kedvence
Hozzávalók:
0,5 kg csontozott karaj, 0,5 kg szűzpecsenye, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, fűszerek, lehetőleg csípős is legyen köztük, füstölt szalonna, 1 paradicsom, fokhagyma, olaj, sárgarépa, fehérrépa, ízlés szerint más zöldségek, reszelt sajt, só.

Elkészítése:
A szűzpecsenyét csíkokra vágjuk, a karajt vékony szeletekre szeljük. A burgonyát megtisztítjuk, felvágjuk karikára, a hagymát is apróra vágjuk de a paradicsomot elég csak félbe vágni. A zöldségeket kedvenc módunkra vágjuk! Lerakunk egy sor burgonyát rá egy sor hús csíkokat, fűszereket, sót, borsot. Utána zöldségeket ízlés szerint só és a hagyma. Szalonnát közé, nagyon kevés olajat rá. Egy kis pohár vizet tegyünk alá.
Hideg sütőbe helyezzük.
Mikor már majdnem készen van, szórjuk rá bőségesen a sajtot és tegyük vissza pár percre, hogy megolvadjon a sajt.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
RECEPTEK PATAKITÁLAKRA
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.