Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK NYÚLHÚSRA 2.

2017.02.06

RECEPTEK NYÚLHÚSRA

Csontleves nyúlból
Elkészítése:
A nyúlgerincet hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadunk 1 csomag megtisztított, hosszúkásra vágott leveszöldséget, kis kelkáposztát, karalábét, zellert, megsózzuk, 1 paradicsomot, 1 paprikát karikázunk bele, pár szem egész borsot szórunk hozzá, és fedő alatt lassan főzzük 1 órán át. Kis sáfránnyal színezzük. Főzzünk ki külön cérnametéltet és azzal tálaljuk.

Fehérboros nyúltokány
Hozzávalók:
80 dkg nyúlcomb, 10-10 dkg gépsonka, angolszalonna és csemegeuborka, 5 dkg liszt, 1 dl paradicsomlé, 2 dl fehérbor, törött bors, só.

Elkészítése:
A csontról lefejtett húst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és lisztbe forgatjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, felöntjük a paradicsomlével, és letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, beletesszük a finom metéltre vágott gépsonkát és az uborkát. Beleöntjük a száraz fehérbort, és készre főzzük.
Burgonyaropogóst adunk mellé.

Fokhagymás, szalonnás nyúlgerinc tócsnival
Hozzávalók:
4 db nyúlgerinc, 15 dkg szeletelt füstölt szalonna, 10 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya, 15 dkg liszt, 2 db tojás, 4 dl tejföl, só, bors, 2 dl fehérbor

Elkészítése:
A megtisztított burgonyát lereszeljük, hozzátesszük a tojást, a lisztet, a tejfölt, a sót és a borsot. Forró olajban kisütjük. A nyúlgerincet a fölszeletelt fokhagymával tűzdeljük, és beborítjuk füstölt szalonnával. Tepsibe tesszük, öntünk alá 2 dl fehérbort és megpároljuk fólia alatt.
A fóliát levéve, tejföllel megkenjük, és magas hőmérsékleten 6-8 percig sütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTEK NYÚLHÚSRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.