Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK NYÚLHÚSRA 3.

2017.03.16

RECEPTEK NYÚLHÚSRA

Gombás nyúl
Hozzávalók:
1,2 kg nyúlcomb, - gerinc, 12 dkg zsír, 5 dkg liszt, 20 dkg gomba, feketebors, petrezselyem zöldje, húsleves a felöntéshez, köret, só, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

Elkészítése:
A nyúl két combját és gerincét kicsontozzuk, és a húst ujjnyi széles szeletekre vágjuk. Közepes tűzön fedő alatt a húst megpároljuk, hozzáadjuk a szeletekre vagy cikkekre vágott gombát. Megsózzuk, kellően megborsozzuk, ráhintjük a lisztet, a petrezselyem zöldjét, és a nyúl csontjából főzött lével, felengedjük. A tejföllel, kevés liszttel sűrítményt készítünk és felforraljuk, ügyelve arra, hogy a lé rövid, illetve kellő sűrű legyen.
Tálalás előtt tojássárgájával dúsítjuk, és zöldborsós rizzsel vagy gombás rizzsel tálaljuk.

Gombás nyúlpecsenye sült kifliburgonyával
Hozzávalók:
2 db konyhakész nyúl, 10 dkg laskagomba, 10 dkg SI-TAKE gomba, 10 dkg champion gomba, 50 dkg kifliburgonya, 15 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg füstölt szalonna, őrölt bors

Elkészítése:
A nyulat részeire szedjük, bebugyoláljuk szalonnával, tepsibe tesszük, és hagymával, fokhagymával megsütjük. A kifliburgonyát megmossuk, és pici sóval megfőzzük.
Amikor nyúl már majdnem készen van, mellé tesszük a meghámozott burgonyát, és megpirítjuk. A gombát fölcikkezzük, megmossuk, a felforrósított vajra tesszük, sózzuk, borsozzuk.
Ha félig puha, levesszük a tűzről, és vágott petrezselymet keverünk hozzá.
Azonnal tálaljuk.
A sült burgonya mellé tesszük a húst, és ráhalmozzuk a pirított gombát.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTEK NYÚLHÚSRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.