Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK NYÚLHÚSRA 4.

2017.04.12

RECEPTEK NYÚLHÚSRA

Házinyúl francia módra
Hozzávalók:
1 nyúlgerinc, 2 comb, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, egy-egy csipet kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, tárkony, 5-6 ek mustár, 2-3 dl tejföl

Elkészítése:
Az összemelegített vajba és olajba beletesszük a reszelt hagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet, kakukkfüvet, rozmaringot, és 10 percig takaréklángon pároljuk. Beletesszük a nyulat, és 10 percig kevergetve pirítjuk. Ezután sütőbe tesszük, lefedjük, és 30 percig sütjük. Megszórjuk bazsalikommal és tárkonnyal, s újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Összekeverjük a mustárral, még 10 percig sütjük a legalacsonyabb lángon.
Végül meglocsoljuk a tejföllel.

Házinyúl gombával
Hozzávalók:
1 db 1.5 kg-os nyúl, 25 dkg gomba, 2 evőkanál mustár, 2 dl tejföl, 10 dkg vaj, 1 dl száraz bor, só, bors, szerecsendió.

Elkészítése:
A nyulat lehártyázom, feldarabolom. A tejfölt mustárral simára keverem, sóval, borssal fűszerezem, és a húsdarabokat egyenként megmártom benne, majd kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektetem. Ha marad fűszeres tejföl, a tetejére öntöm. Az edényt lefedem, és először forró sütőben sütöm negyed óráig. Majd borral meglocsolom, a tetejére 5 deka vajat morzsolok, és közép meleg fokozaton addig sütöm, amíg a hús megpuhul. Akkor a fedőt leveszem, a hús köré apróra vágott gombát szórok, szerecsendióval fűszerezem, és együtt kissé megpirítom.
Tálaláskor rizzsel körítem.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTEK NYÚLHÚSRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.