Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK NYÚLHÚSRA 5.

2017.05.29

RECEPTEK NYÚLHÚSRA

Házinyúl-paprikás
Hozzávalók:
1 kg házinyúl, 20 dkg vöröshagyma, 1 ek. zsír, 1 kk. pirospaprika, 1 ek. liszt, só, 30 dkg liszt, 3 tojás, 2 dl tejföl Elkészítése:
A nyulat csontokkal együtt mintegy 6-7 dkg-os darabokra a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Kevés zsíron a hagymát pirítjuk, beletesszük a darabolt nyulat, és erős tűzön állandóan kevergetve elősütjük. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, majd kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Végül beleforralunk egy evőkanál liszttel csomómentesen kikevert tejfölt.
Galuskával tálaljuk.
A galuskát két részletben, forrásban levő sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük.
Kevés zsíron átforgatjuk.

Házinyúl-tokány
Hozzávalók:
80 dkg nyúlcomb, 10-10 dkg gépsonka, angolszalonna és csemegeuborka, 5 dkg liszt, 1 dl paradicsomlé, 2 dl fehérbor, törött bors, só

Elkészítése:
A csontról lefejtett húst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, és lisztbe forgatjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, felöntjük a paradicsomlével, és letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, beletesszük a finom metéltre vágott gépsonkát és az uborkát.
Beleöntjük a száraz fehérbort, és készre főzzük.
Burgonyaropogóst adunk mellé.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTEK NYÚLHÚSRA
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.