Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK NYÚLHÚSRA 8.

2019.05.30

RECEPTEK NYÚLHÚSRA

Narancsban párolt zöldséges nyúl
Hozzávalók:
2 hátsó nyúlcomb, 3-4 lédús narancs, 30 dkg sárgarépa, 15 dkg gomba, 1 dl vörösbor, 3 szál újhagyma, só, bors, ételízesítő, 2-3 evőkanál olaj

Elkészítése:
Felhevített olajban néhány perc alatt kissé megpirítom a húst, utána ráöntöm a vörös-bort, és fedő alatt párolom tovább.
Közben egy narancsot meghámozok, és kockára vágok, egy másik narancs levét kifacsarom, és mindkettőt hozzáadom a párolódó húshoz. Amikor félig már puha, a megtisztított, felkockázott sárgarépát és a felszeletelt gombát is belekeverem, és addig párolom, amíg egészen meg nem puhul. Közben ízlés szerint fűszerezem, apróra vágott újhagymával megszórom.
Ha közben elfövi a levét, narancslével pótolom.
Rizskörettel és narancsszeletekkel díszítve tálalom, és körbeöntöm a pecsenyelével.

Nyúl barna mártással
Elkészítése:
Nyúl gerincéről a húst szépen leválasztjuk, abból filéket vágunk, nehéz késsel megveregetve besózzuk, s kis törött borssal behintjük. Vadhús hulladékot és csontot, egy tisztított, karikára vágott répát és hagymát kevés zsírban párolunk, s ha barnul, hozzáöntünk 1/4 liter friss, vagy télire eltett paradicsomlevet, s lassan főzzük. Egy másik lábosba kevés zsírban hirtelen kisütjük a filéket, félretesszük s a meglévő zsírhoz, két evőkanál porcukrot téve, azt barnára pirítjuk. Egy kanál liszttel behintjük, s evvel egy kissé pároljuk, azután felöntjük a csont és hulladékból nyert lével, 2 deci vörös bort s ugyanannyi
Madeira bort, sót teszünk a mártásba. Ha mindez jól elvegyült, és felforrt, beletesszük a filéket, s a mártásban puhára pároljuk.
Tálon szép sorba rakjuk, a mártásból keveset öntünk a húsra, a többit külön csészébe adjuk hozzá.
Citromszeletekkel díszítjük, áfonyával, vagy tetszés szerinti körzettel adjuk asztalra.

Nyúl-becsinált
Hozzávalók:
feldarabolt nyúl aprólék és az eleje, 1 csomag karikára vágott leveszöldség, 1 vöröshagyma apróra vágva, zsír, só, bors, babérlevél, liszt, kevés ecet vagy citromlé, tejföl.

Elkészítése:
Egy evőkanál zsíron megpirítjuk a hagymát és a zöldséget, beledobjuk a nyúlhúst, és még együtt pirítjuk egy keveset, megszórjuk liszttel, fűszerezzük és felengedjük vízzel, és puhára főzzük.
Kevés ecettel vagy citromlével megsavanyítjuk, tejfölözve tálaljuk.

Nyúl becsinált-leves
Elkészítése:
A nyúl megmaradt részeit (beleértve a belsőségeket is) apróra vágjuk. 1 csomó leveszöldséget megtisztítunk, hosszúkásra vágunk. Megtisztítunk 1 kis fej kelkáposztát, és kis karalábét, 1 kis karfiolt, pici zellert, és a zöldségeket a hússal együtt feltesszük főni. Megsózzuk, adunk hozzá kis paradicsomot, paprikát, megszínezzük kevés sáfránnyal, és puhára főzzük. Ha elkészült, 2 dl tejfölt elkeverünk 1 evőkanál liszttel, és a levest behabarjuk.
1 db citrom levét rácsavarjuk, és tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTEK NYÚLHÚSRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.