Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK REMOSKÁRA 5.

2016.10.14

RECEPTEK REMOSKÁRA

Spenótos omlett, finoman fűszerezve
(Spanish Tortilla with Fine Herbs) Hozzávalók: 2 nagyobb burgonya, 1 közepes vöröshagyma, 15 dkg friss spenót, 6 tojás, 3 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál szárított fűszerkeverék (snidling, turbolya, tárkony, oregánó, majoránna), 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:
Elkészítése:
Az olajat locsolja a Remoskába, fedje le és kapcsolja be a készüléket 10 percre, hogy alaposan átmelegedjen. Ezután tegye bele a meghámozott és hosszában elnegyedelt, majd szeletelt burgonyát. Addig kevergesse, míg az olaj bevonja a krumplikat. A tetejére szórja az apróra kockázott vöröshagymát. Helyezze vissza a fedőt, és időnként megkeverve pirítsa barnára a burgonyát. Közben a spenót vastag szárait húzza le, majd a leveleket vagdalja apróbbra, és a felütött tojásokat a fűszerekkel verje fel. Ha a burgonyás hagyma barnára sült, adja hozzá a spenótot. Tízpercnyi párolás után öntse rá a fűszeres tojást. Fakanállal forgassa össze, majd a fedő alatt 8-10 percig pirítsa a ragut. Végül vegye le a fedőt. Kesztyűvel megfogva a Remoska alját, csúsztassa tálra az elkészült ételt. Hintse meg a finomra vagdalt petrezselyemmel, és azonnal tálalja.

Spenóttal töltött palacsinta
(Spinach Stuffed Pancakes)
Hozzávalók:
4 dl palacsintatészta, 1 közepes vöröshagyma, 2 kávéskanál vaj, 60 dkg friss spenót, 2 tojás, 3 dl tej, 1 evőkanál liszt, só és őrölt bors, 10 dkg füstölt sajt


Elkészítése:
Süssön 18 darab palacsintát, és tartsa melegen. A vajon pirítsa barnára a finomra vagdalt hagymát. Tegye rá a megtisztított, megmosott és lecsepegtetett spenótot, majd alacsony hőfokon párolja puhára. Habverővel keverje simára a tejet a liszttel és a tojással. Ízesítse sóval és őrölt borssal. Folyamatos keverés közben öntse a spenótra és főzze sűrű krémmé. Kenje a palacsintákra, amelyeket azután (a két oldalukat behajtva) felteker. Fektesse a tekercseket a Remoskába.
A tetejüket szórja meg a reszelt sajttal, végül az edényt lezárva süsse rájuk a sajtot.

Sült báránycomb
(Roast Leg of Lamb)
Hozzávalók: 1,5 kg báránycomb-filé, 1,5 kg burgonya, 4 db fehérrépa,. 40 dkg zöldbab, só, őrölt bors, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál kukoricaliszt


Elkészítése:
A Remoskát olajozza ki. Melegítse fel, majd fektesse bele a sóval, őrölt borssal bedörzsölt húst. Amíg sül, tisztítsa és mossa meg a zöldségeket. Vágja a burgonyát és a répát hasábokra, a babot 1 centis darabokra. Fél óra múltán tegye a húsra és köré a krumplit és a fehérrépát. A babot csomagolja alufóliába, majd 10 perc múlva tegye be azt is a Remoskába. Párolja puhára az ételt. Emelje ki a húst, hagyja kissé hűlni, majd szeletelje fel.
Rendezze a zöldségekkel együtt tálra.
A kukoricaliszttel besűrített szaftjával megöntözve tálalja.

Sült csirke
(Roast Chicken)
Hozzávalók:
1 db konyhakész csirke, 3 db vöröshagyma, 30 dkg gomba, 3 szál zsálya, 8 db burgonya, só, őrölt bors, 1 evőkanál olaj, kukoricaliszt


Elkészítése:
A Remoskát olajozza ki, és melegítse fel a készüléket. Dörzsölje be kívül-belül sóval. A belsejét borsozza ki, és tegye bele a zsályaleveleket. A combjaival lefelé fektesse a készülékbe egészben a csirkét. Párolja 20-30 percen át. Közben a zöldségféléket tisztítsa meg, és nagyobb darabokra vágja fel. Ha a csirke már félig puha, merje ki az edényből a felesleges levet, és tegye bele a burgonyát. Negyed óra múlva a többi zöldséget. Ha minden megpuhult, emelje a sültet tálra, és rendezze köré a zöldségeket. A visszamaradt és a kimert lére hintse rá a lisztet, és forralja össze.
Külön tálkában adja a sült mellé.

Sült csirke és burgonya puha zöldségágyon
(Roast Chicken and Potatoes on a Bed of Tender Vegetables)
Hozzávalók:
2 csirkecomb, 2 nagy burgonya, 10 dkg gomba, 3 db sárgarépa, 1 közepes vöröshagyma, víz, 4 evőkanál tejszín, 1 kávéskanál keményítő, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, majoránna


Elkészítése:
A zöldségféléket mossa és hámozza meg. Öntsön a Remoskába másfél deci forró vizet, majd adja hozzá a hasábokra vagdalt sárgarépát, később az apró kockákra vagdalt vöröshagymát. Hintse meg ízlése szerint fűszerekkel, és fektesse rá a bőrös csirkecombokat, hátoldalukkal felfelé. Rakja körbe a hasábokra darabolt burgonyával. (Ügyeljen arra, hogy ne álljon az összeállítás túl magasan, nehogy a teteje megégjen.) Locsolja meg olívaolajjal. Tegye fel a készülék fedelét, és 30 percen át párolja a ragut. Ekkor fordítsa meg a csirkecombokat és a burgonyákat, hogy pirosra sülhessenek. Süsse újabb fél órán át, illetve míg minden megpuhul, és a tetejük barnára pirul. (Az utolsó negyed órára fektesse rá a felszeletelt gombát.) Végül szűrőkanállal kiemelve a combokat, majd a krumplit és a zöldséget - rendezze tálra az ételt.
A visszamaradt főzőlevet sűrítse be a keményítővel elkevert tejszínnel, s ezzel meglocsolva a fogást tálalja fel.

 

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
RECEPTEK REMOSKÁRA
Szerző:

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.