Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK REMOSKÁRA 4.

2016.09.06

RECEPTEK REMOSKÁRA

Marinált tonhalszelet
(Marinated Tuna Steak)
Hozzávalók:
2 tonhalfilé, 1 csokor újhagyma
A pácléhez:
2-2 evőkanál citromlé és világos szójaszósz, 1 kávéskanál reszelt gyömbér, 1 gerezd fokhagyma

Keverje ki a páclé hozzávalóit. Ezzel locsolja és kenegesse meg a halfiléket, majd letakarva egy órát pihentesse a hűtőszekrényben, majd csepegtesse le. Fektesse a szeleteket a Remoskába, és oldalanként 3-4 perc alatt süsse készre. (Vigyázzon, hogy ne süsse túl, mert akkor szétesik a filé!)
A húsokat tányérra fektetve, a vékonyan felkarikázott újhagymával megszórva kínálja.

Mazsolás sütemény
(Eccles Cakes)
Hozzávalók:
35 dkg kelt tészta, 30 dkg ribizli, 10 dkg arany mazsola, 7,5 dkg cukor, 7,5 dkg vaj, fél mokkáskanál őrölt szerecsendió

A megtisztított ribizlit keverje össze a mazsolával, a cukorral, a puha vajjal és a szerecsendióval. A kelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsa kis félujjnyi vastagra. Vágjon belőle tenyérnyi négyzeteket. Mindegyik közepére halmozzon a gyümölcsös keverékből, majd a sarkokat összefogva formázzon batyukat. Ecsettel kenje meg vízzel a tetejüket, és hintse meg kristálycukorral.
Az enyhén kivajazott Remoskába téve a süteményeket.
10 perc alatt süsse aranybarnára.

Melegszendvics
(Toasties)
Kell hozzá vaj és néhány szelet kenyér, meg bármi, ami ízlése szerint illik egy szendvicshez, mint például sonka, sajt, túró, tojás.
Kenje meg a kenyereket a vajjal. Tegye be a szeleteket az előmelegített Remoskába, hogy zsemleszínűre piruljanak. Tegye rá a kedve szerinti hozzávalókat, majd pár percig süsse tovább. Kapcsolja ki a készüléket, s csak néhány perc múlva nyissa fel a tetejét. Így a sütés közben keletkezett gőz átjárja a szendvicset, s az a fogyasztáskor ropogós, de nem száraz lesz.
Melegen fogyassza friss zöldségfélékkel.

Morzsolt szilvás
(Plum Crumble)
Hozzávalók:
25 dkg szilva, 45 dkg liszt, 22,5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 teáskanál fahéj
A tetejére:
vanília fagylalt

Annyi megfelezett és kimagozott szilvát rendezzen héjával lefelé a Remoska aljába, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Tegye rá a fedőt, és párolja a készülékben, míg kissé megpuhul a gyümölcs, de még nem esik össze. Ekkor kapcsolja ki, és hintse meg a cukorral. A lisztet dolgozza össze a fahéjjal és a puha vajjal, majd ezzel a tésztával takarja be a szilvát. A fedőt visszatéve süsse barnára a süteményt.
Vegye le a fedőt, majd, ha szobahőmérsékletre hűlt, akkor borítsa tálra. Felszeletelve és a tetejüket puha vanília fagylalttal díszítve kínálja.

Paraszt reggeli
(Farmhouse Breakfast)
Hozzávalók:
25-25 dkg karfiol, brokkoli, vöröshagyma, borsó, zöldbab és kukorica, 1 evőkanál vaj, 90 dkg burgonya, 5,5 dl sajtmártás, 15 dkg füstölt sajt

A felforrósított vajon párolja üvegesre, a szálasra vágott vöröshagymát. Dobja rá a többi (megmosott, és kisebb darabokra vagdalt) zöldségeket, valamint a borsót a szemes kukoricával, majd fedő alatt párolja a ragut puhára. Közben héjában főzze meg a burgonyát. Hámozza meg és karikázza fel. A kivajazott Remoskába rétegezze a burgonyát és a zöldséges keveréket. Legfölülre krumpli kerüljön. Locsolja a rétegek közé a sajtmártást. A tetejét szórja meg a reszelt sajttal.
Zárja le a készüléket, és addig pirítsa, míg a ráolvadt sajt szépen pirosas barnára sül.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
RECEPTEK REMOSKÁRA
Szerző:

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.