Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK REMOSKÁRA 5.

2016.09.20

RECEPTEK REMOSKÁRA

Pompás almás
(Sumptuous Apple Pie)
Hozzávalók:
1 kg alma, 2 narancs, 7,5 dkg cukor, 42 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3,5 dkg porcukor, 1 tojás

Elkészítése:
Az almát meghámozva szeletelje fel. A narancs levét préselje ki. A Remoskában a narancs levében párolja pár percig az almát, majd keverje hozzá a cukrot, és addig főzze, míg a cukor teljesen felolvad, és a töltelék besűrűsödik. Hagyja kihűlni. Dolgozza egybe a puha margarint és a lisztet. Gyúrja bele a felvert tojást, hogy rugalmas tésztát kapjon. Fél órára tegye hűtőszekrénybe. Vegye három részre a tésztát. Nyújtsa ki az adagokat 3 mm vastagságúra. Ossza el a lapokon az almás tölteléket, majd mindegyik tésztának a szélét nedvesítse be. Hajtsa félbe, és nyomkodja a széleket össze. A tetejüket is nedvesítse meg, majd hintse meg porcukorral.
A Remoskában mintegy 20 perc alatt süsse aranybarnára a süteményeket..

Póréhagymás sült tészta
(Baked Pasta with Leeks)
Hozzávalók:
40 dkg széles metélt, 1 evőkanál olívaolaj, 30 dkg póréhagyma, só és őrölt bors - ízlés szerint, 10 dkg sajt, 2 tojás, 1 evőkanál tejföl

Elkészítése:
A szokott módon, lobogó sós vízben főzze roppanósra a tésztát. Szűrje és csepegtesse le. A Remoskába tett olívaolajon futtassa üvegesre, a hajszálvékony karikákra metélt hagymát. A felütött tojásokat keverje el a tejföllel, fűszerekkel és öntse a hagymára. Forgassa egybe a főtt tésztával, végül hintse meg a reszelt sajttal.
Tegye rá a készülék fedelét, és 10-15 perc alatt süsse aranybarnára.

Rakott burgonya
Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 1 nagy csomó újhagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, 2 dl tej, 20-25 dkg krinolin,(virsli, kolbász, füstölt hús, sült hús, esetleg pörköltmaradék), 5 dkg reszelt sajt, só, őrölt bors; az edény kikenéséhez zsír.

Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, és kisujjnyi vastag karikákra vágjuk. Az újhagymát is megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és a zöldjével együtt apróra vágjuk. A Remoskát vastagon kizsírozzuk, a burgonyakarikákak felét az aljára terítjük és megsózzuk, megborsozzuk. Az újhagymával megszórjuk, és a karikákra vágott krinolinnal befedjük. Ezután a maradék burgonya következik amelyet, enyhén megsózunk, és a reszelt sajttal meghintjük. A tojásokat a tejföllel, és a tejjel simára keverjük, a burgonyára öntjük, majd a tálat lefedve, 40-45 percig sütjük.
Ha újburgonyából készítjük, akkor tej nem kell hozzá, mert az újburgonya vizesebb.

Rakott hurka
Elkészítése:
A hurkát 20-30 percre berakom a mélyhűtőbe, hogy szép egyenletesen karikára tudjam vágni. Az edény alját kikenem egy kis zsírral. Alulra savanyú káposztát rakok, arra a hurkaszeleteket, majd nyers, karikára vágott krumplit. (szükség és ízlés szerint fűszerezni lehet.) Ezt a rétegezést folytatom, amíg a készlet tart. A lényeg, hogy az utolsó réteg krumpli karikákra a sütnivaló kolbász karikák kerüljenek.
Körülbelül 30 percig sütöm a Remoskában.

Rántott hús
Hozzávalók:
4 szelet karaj vagy 4 csirkecomb, illetve 2 kettévágott csirkemell, só; a bundázáshoz liszt, tojás, 1 evőkanál tej, zsemlemorzsa; a sütéshez olaj.

Elkészítése:
A hússzeleteket kissé kiverjük, a szélüket bevagdaljuk. A csirkecombokat a csont mentén bevágjuk - a melleket ki is csontozhatjuk -, és kiverjük. A húst besózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd lisztbe, tejjel hígított tojásba meg zsemlemorzsába forgatjuk. A Remoskába bő kétujjnyi olajat öntünk, és lefedve megforrósítjuk. A húsdarabokat belerakjuk, és a tetőt ráborítva mindkét oldalukat körülbelül 10 -10 percig sütjük. A sütés időtartama a húsdarabok vastagságától függ. A Remoskában így más bundázott szeleteket, vagdalt húst és zöldségféléket (karfiolt, kelkáposztát, tököt, patisszont, cukkinit, gombát stb.) is lehet sütni. Ha párizsiasan akarjuk tálalni, akkor több zsiradékot veszünk hozzá, hogy a sütnivaló ússzon benne. Ilyenkor megfordítani sem kell.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
RECEPTEK REMOSKÁRA
Szerző:

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.