Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK REMOSKÁRA 6.

2016.11.07

RECEPTEK REMOSKÁRA

Sült hurka és kolbász (disznótoros)
A Remoska tálat kizsírozom, beborítom karikára vágott, nem túl vastag nyers krumplival, enyhén megsózom (mert ugye a disznóságokban is lesz valami só). Körülbelül három réteg krumplira ráfektetem alul felül villával megszurkált hurkát, kolbászt. Annyi hurka és kolbász legyen, hogy egy rétegben terítse be a krumplit. Rá a fedőt, és addig sütöm, amíg az ablakon nem látom, hogy megsült.
Régebben meg szoktam fordítani a sült hurka-kolbászt, hogy megsüljön a másik oldala is, de legutoljára rájöttem, hogy ez felesleges.
A sütés alatt szépen lefolyik a hurka, kolbász leve a krumplira, így az "ízesített lesz".

Sült krumpli
Hozzávalók:
2 kg újkrumpli, 2 csomag újhagyma, 10 dkg vaj, só, rozmaring, 15 dkg juhsajt Súrolja és mossa meg, majd csepegtesse le a burgonyát. Az újhagymát a zöldjével együtt vékonyan karikázza fel. Rétegezze bele a gyengén kivajazott Remoskába a burgonyát és a felkarikázott hagymát. Rétegenként sózza, és ízesítse morzsolt rozmaringgal. Legfölülre tegyen néhány vajdarabkát. A készülék tetejét rátéve süsse barnára. (A sütés ideje a burgonyaszeletek vastagságától függ - lehet fél- és egy óra közötti idő.)
Forrón tálalja, és a tányérban ízlés szerint meghintheti elmorzsolt juhsajttal.

Sült-mázas kacsa
(Roasted and Glazed Duckling)
Hozzávalók:
80 dkg-os kacsa, 1 kávéskanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1-1 sárga-, fehérrépa és póréhagyma, 3 db gomba, só, őrölt bors, majoránna
A mázhoz:
10 dkg őszibarack, 2,5 dkg méz, 1 tasak vaníliás cukor

A máz összetevőit pépesítse teljesen simára, majd tegye félre. A zöldségeket tisztítsa meg, és vagdalja közel egyformán nagyobb darabokra. A bébi kacsa bőrét húzza le. Dörzsölje be a fűszerekkel. Az előkészített zöldségeket rendezze a kiolajozott Remoskába. Erre fektesse a kacsát. Tegye rá a készülék fedelét, és párolja 20-25 percen át. Ezt követően saját levével 5-10 percenkét locsolgatva süsse további 50 percen át. Ekkor a mázzal kenje meg a kacsát. Pirítsa ropogósra és barnára.
Párolt rizzsel tálalja.

 

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
RECEPTEK REMOSKÁRA
Szerző:

 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.