Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REMOSKA RECEPTEK 2.

2021.07.17

Babos spenót
(Broad Beans with Spinach)
Hozzávalók:
45 dkg fejtett bab, 70 dkg spenót, 10 db gyöngyhagyma, 1 csokor petrezselyem, fél mokkáskanál morzsolt kakukkfű, kis csokor kapor, 12 db datolya, só, őrölt bors
A tetejére:
3 dkg pisztácia, 5 dkg vaj

Elkészítése:
A babot sós vízben főzze puhára.
Szűrje és csepegtesse le.
Közben forrázza le a megmosott, megtisztított spenótot. Tálban forgassa egybe a babot, a spenótot, a gyöngyhagymákat (amelyeket esetleg vágjon félbe), az ízlése szerint adagolt fűszereket és a vagdalt kaprot, meg a petrezselymet. Simítsa a keveréket a kivajazott Remoskába. Közben szórja bele a durvára vagdalt datolyát is. Tegye rá a tetejét, és húsz-harminc perc alatt párolja készre.
Ekkor emelje fel a tetőt, szórja rá a pisztáciát, tegyen rá néhány kisdarab vajat, majd a fedőt visszatéve hagyja hűlni.
Melegen kínálja.

Barackos kiflifelfújt
Elkészítése:
6-8 sima, sótlan kiflit felszeletelek ferdén.
7 dl tejet, 4 tojást, 15 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot összekeverek, a szeletelt kifliket belemártogatva lerakom a Remoska aljára.
Utána egy sor sárgabarack (kimagozva, félbe vágva) következik. Utána megint kifli.
A tetején mindig kifli legyen.
A megmaradt tejes-tojásos keveréket a tetejére öntöm, kicsit áll, a kiflik magukba szívják a nedűt. Utána 30 percig sütöm.
Amikor kész még nem nyitom ki a Remoskát (vagy sütőt).
10-15 perc után szeletelhető.

Csirkefalatok
(Chicken Pieces)
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 20 dkg zöldbab, 2 sárgarépa, 1-1 kis fej karalábé és zellergumó, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 csokor kapor

Elkészítése:
Ízlése szerint fűszerezze az ujjnyi darabokra vagdalt csontmentes csirkemellet.
Tegye a Remoskába, és 15-20 perc alatt párolja a saját levében aranybarnára azokat. Szűrőkanállal szedje ki a húsokat, és tartsa melegen. A visszamaradt lébe tegye bele a közel egyforma méretre vagdalt zöldbabot, sárgarépát, karalábét, zellert és egyéb zöldségféléket. Párolja puhára, majd keverje össze a hússal. Amíg párolódik, a tejfölt keverje ki a zúzott fokhagymával és a finomra vagdalt kaporral.
Ezt a mártást öntse a ragura, és a visszahelyezett (de kikapcsolt) fedő alatt hagyja hűlni 15 percen át.
Friss kenyérrel tálalja.

Forrás:
RECEPTEK REMOSKÁRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta