Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK TEKERCSEKRE 6.

2016.09.06

RECEPTEK TEKERCSEKRE

RÁNTOTT SONKÁS TEKERCS
Elkészítése:
10 dkg vajban 10 dkg lisztet tűzön jól átmelegítünk, 4 dl tejjel feleresztve sima péppé keverjük. Ha kihűlt 6 tojás sárgáját, kis sót, 6 tojás habját keverünk hozzá, tepsiben ujjnyi vastagon megsütjük.
Ha kihűlt tejfellel lekevert sonkával, v. párolt velővel megtöltjük, összehengerítjük, szeletekre vágjuk, tojásba, morzsába mártva zsírban kisütjük.

RIZS-TEKERCSEK
Hozzávalók:
6 db rizstészta lap (réteslap), 25 dkg sovány hús, fél evőkanál kukoricakeményítő, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál desszertbor, 5 dkg gomba, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál cukor, bors, só, olaj

Elkészítése:
Keverje össze a csíkokra vágott húst a szójaszósszal, a keményítővel és a borral, majd hagyja fél órát pihenni. Wokban melegítsen fel 3 evőkanál olajat, és állandó keverés mellett süsse meg benne a húst. A húst rendezze az edény szélére, adja hozzá a gombát, és lassan kevergetve párolja tovább. Végül keverje bele a mustárt, a cukrot, kevés borsot, és párolja készre a tölteléket.
Tenyérnyi rizstészta lapokra adagoljon egy-egy kanál tölteléket. Tekerje fel, és tegye rácsra a roládokat. Gőz felett párolja két-három percet, majd forrón tálalja szója, vagy tofumártással. Díszítse vagdalt korianderrel.

SAJTOS HALTEKERCS
Hozzávalók:
4 szelet halfilé, 4 szelet füstölt sajt, 4 db mozzarella golyó, citromlé, 1 dl tejszín

Elkészítése:
A halfiléket citromlével locsolja meg, és hagyja állni 15 percet. Csepegtesse le. Minden filébe fektesse sajtszeletet, majd tekerje fel. Fektesse a roládokat egymás mellé tűzálló tálba. Takarja be az egészet felkarikázott mozzarellával. Öntse rá a tejszínt. Alufóliával lefedve tolja a 180 fokra előmelegített sütőbe, 20-30 percre, végül a fóliát levéve kissé pirítsa meg a tetejét.

SAJTOS HÚSROLÁD ZELLERES SAJTMÁRTÁSSAL
Hozzávalók 8 személyre:
80 dkg pulykamell, 10 dkg juhsajt, 10 dkg ementáli sajt, 5 dkg márványsajt, 20 dkg zeller, 2 tk durvára őrölt színes bors, 1 ek ételízesítő A mártáshoz: 3 dl tej, 2 dl tejföl,10 dkg krémsajt, 5 dkg vaj, 2 ek liszt, 1 cs zeller zöldje, 1 ek ételízesítő

Előkészítés:
A pulykamellet lapjában nagy szeletekre vágom, és kissé kiveregetem, hogy nagy húslapokat kapjak. A sajtokat és a tisztított zellert lereszelem.

Elkészítése:
A húslapokat meghintem az ételízesítővel, majd rászórom a sajtot és a zellerdarabkákat. A húst szorosan összetekerem, a durvára darált borsban meghempergetem és alufóliába csavarom. (A biztonság kedvéért hústűvel is összetűztem és dupla fóliába csavartam a roládokat.) Két végét szorosan összenyomom, hogy a sajt ne folyhasson ki belőle. Tepsibe teszem és előmelegített forró sütőben kb. 45 percig sütöm. Ha kihűlt, félujjnyi karikákra vágom.
Amíg a hús sül, a vajat habzásig hevítem a liszttel, tejszínnel és tejföllel felöntöm, és kevergetve sűrűre főzöm. Hozzáadom a felaprított zeller zöldjét, és az ételízesítőt, végül belekeverem a krémsajtot. A hidegen is tálalható hústekercset hideg mártással teszem az asztalra.

SAJTROLÁD
Hozzávalók:
25 dkg eidami sajt, 25 dkg vaj, 1 doboz Medve sajt, 20 dkg gépsonka, snidling, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A 25 dkg eidami sajtot beletesszük kb. 1,5 l forrásban lévő vízbe, 8-10 perces főzés után szűrőlapáttal deszkára tesszük, elnyújtjuk, befedjük a sonkaszeletekkel, erre rákenjük a főzés ideje alatt összedolgozott Medve sajtot, vajat, az apróra vágott snidlinget (vagy zöldpetrezselymet) és az összetört fokhagymát. Felgöngyöljük, és 1 - 2 órás hűtés után vékonyra szeleteljük.
Figyelem:
Vékonyra szeletelt sonkát használjunk, hogy hajlítható legyen.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
TEKERCSEK, ROLÁDOK HÚSOKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.