Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK TEKERCSEKRE 8.

2016.10.15

RECEPTEK TEKERCSEKRE

SPENÓTOS HÁTSZÍN ROLÁD
Hozzávalók:
>50 dkg marhafelsál, 5 dkg étolaj, 20 dkg leveles paraj, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg sajt, 2 db tojássárgája, só, törött bors

Elkészítése:
A spenótot forrásban lévő sós vízben megfőzzük, a húst sóval, borssal ízesítjük. A spenótot összekeverjük a tojássárgájával, sajttal, és az összezúzott fokhagymával. A hússzeleteket megrakjuk a spenóttal, összecsavarjuk és összekötözzük. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és körös-körül sütjük benne a hús roládokat.
A felesleges zsiradékot eltávolítjuk, felöntjük vízzel, letakarva puhára pároljuk a húst.

SPENÓTOS FASÍRTROLÁD
Hozzávalók:
500 g spenót, só, bors, 250 g túró, 2 tojás, 50 g reszelt sajt (parmezán, edami), 1 csokor petrezselyem, szerecsendió, 2 szikkadt zsemle, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, kis olaj, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál csípős paprikakrém, 2 kávéskanál provence-i fűszerkeverék, 500 g vegyes darált hús, 2 mini paradicsom, néhány bazsalikom bóbita

Elkészítése:
A töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, enyhén sós vízben3 percig főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomóba szedve kipréseljük belőle a vizet, és apróra vagdaljuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a spenótot, 1 tojást, a reszelt sajtot és a finomra vágott petrezselymet. Sóval, borssal és frissen őrölt szerecsendióval ízesítjük, jól összedolgozzuk. A fasírthoz a zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 evőkanál olajban, majd a kinyomkodott zsemlékkel, a maradék 1 tojással, a mustárral, a paprikakrémmel, és a fűszerkeverékkel együtt a darált húshoz adjuk-gyúrjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra: Kibéleljük a sütő tepsit alufóliával, megkenjük 1 kávéskanál olajjal, majd kb. 25x35 cm-es téglalapot formázva egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát. A hosszanti széleken 2-3 cm-t szabadon hagyva rásimítjuk a tölteléket, azután a fólia segítségével feltekerjük, két végét összenyomjuk. És a sütőben szép pirosra sütjük (1 óra). 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd óvatosan deszkára emeljük, és kissé rézsútosan felszeleteljük. Süthetjük tortának is: a húsmassza felét zsiradékkal kikent, zsemlemorzsával beszórt tortaformába simítjuk, elkenjük rajta a tölteléket, majd bevonjuk a maradék húsmasszával, a többi ugyanaz.
Szerintem a zsemle kihagyható, bár így sűrűbb, keményebb lesz a fasírt.
De lehet beletenni főtt tojást összetörve, vagy főtt karfiolt is.
Ez egyébként az össze fasírtszerűségekre igaz.

SPENÓTTAL TÖLTÖTT HALFILÉ (SPINACH-STUFFED FISH FILLETS)
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 90 dkg halfilé, 45 dkg spenót, 20 dkg paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál só, negyed teáskanál bazsalikom, 1 mokkáskanál őrölt bors, 5 dkg füstölt sajt

Elkészítése:
Serpenyőben felmelegített vajon párolja üvegesre a finomra vagdalt hagymát és a zúzott fokhagymát. Keverje hozzá a spenótot. Fektesse a halfiléket deszkára és kenje meg a hagymás spenóttal. Tekerje fel mindegyiket, és fektesse a roládokat tűzálló tálban egymás mellé. A paradicsompürével keverje ki a többi hozzávalót, majd öntse a halra. Húsz percre tolja az edényt a 190 fokra előmelegített sütőbe.
Reszelt sajttal meghintve, burgonyapürével körítve tálalja.

SÜLT SERTÉS ROLÁD (ANGOL-FRANCIA)
Elkészítése:
1 sertés roládot (kb. 1 kg) forró olajon megpirítunk, majd hozzáadunk 1 felszeletelt hagymát, kevés vizet és puhára pároljuk.
Almát egészben hagyva megtisztítunk, kimagozzuk, és aszalt szilvákkal megtöltjük a magház helyét. Grillben az almákat megsütjük. Felszeletelt almát sütünk kis vajon, cukorral karamellizáljuk kicsit.
A húst a sült almákkal tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
TEKERCSEK, ROLÁDOK HÚSOKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.