Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BORZAS RECEPTEK 3.

2019.03.28

RECEPTMIX

Borzaska
Hozzávalók:
4 szelet, egyenként kb. 18 dkg-os sertéscomb vagy sertéskaraj fél csomag Kotányi Mexico-Grill fűszersó 4 evőkanál olaj 30 dkg burgonya 3 tojás 4+4 evőkanál finomliszt 1 dl tejföl 4 gerezd fokhagyma só, őrölt bors 1 csokor petrezselyem A sütéshez:
néhány evőkanál olaj

Előkészítés:
A húst vékonyra kiverjük. Széleit, inas részeit bevagdossuk, majd a fűszersóval összekevert olajjal jól bedörzsöljük. Alufóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben egy éjjelen át, érleljük. Másnap a burgonyát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és szűrőbe tesszük. Folyó hideg víz alatt kimossuk belőle a keményítőt, majd jól kinyomkodjuk. Tálba töltjük, a tojásokkal, a fele liszttel és a tejföllel összedolgozzuk. Zúzott fokhagymával, só- val, borssal ízesítjük, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A húst kissé lecsöpögtetjük, majd először a maradék lisztbe, utána a burgonyás masszába forgatjuk. Az előre megforrósított és olajjal vékonyan megkent bordázott rostsütő lapra fektetjük, és parázs fölött meg-megforgatva 12-15 perc alatt szép pirosra sütjük. Köretként a mellette sült, friss nyári zöldségeket kínáljuk hozzá.
Elkészítési idő: 45 perc + érlelés.

Borzas Kata
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 1 db ráma margarin, 1 db tojás sárgája, 1/2 cs. sütőpor, 3 kanál kakaó

Előkészítés:
Ezeket jól összedolgozzuk. A tésztából 6 db krumpli formájú gombócot formálunk. Hűtőben pihentetjük. 3 db 25 dkg-os túrót ízesítünk tetszés szerint. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe belereszelünk 3 db gombócot. Kicsit lenyomkodjuk. Rátesszük a túrót. A tetejére a maradék 3 db gombócot ráreszeljük. Azt is kicsit lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, és kihűlés után szeleteljük.

Borzas krumpli
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 pohár tejföl, 15 dkg sajt, 2 tojás, só

Előkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, és tetszés szerint feldaraboljuk (lehet karikára vagy csíkokra) a vöröshagymát karikára vágjuk, a sajtot lereszeljük és belekeverjük a tejfölbe a tojással együtt.
Egy tepsit kikenünk, a burgonya felét egyenletesen elterítjük, rárakjuk a hagymát, ismét a burgonya jön, és erre öntjük a kikevert tejfölt, rétegenként meghintjük sóval. A tejföl előtt tegyünk rá néhány darab margarint vagy zsírt. Kb. 20 percig sütjük, majd alufóliával letakarjuk, és még kb. újabb 20 percig sütjük. (én kb. 250°C-os előmelegített sütőben sütöm meg.)

Borzas narancs
Hozzávalók:
8 kicsi narancs, 8 dkg cukor, 2 dl tejszín.

Előkészítés:
A megmosott narancsok héját vékonyan lehántjuk, a gyufaszálnál is vékonyabb csíkokra vágjuk, és 2 percig forró vízben főzzük. A narancsokról a fehér bundát teljesen lefejtjük. A cukrot 4-5 evőkanál vízben kevergetve megolvasztjuk, majd aranyszínűre karamellizáljuk. Ezután 3-4 evőkanálnyi vizet lassan, óvatosan belecsorgatunk. Az egész narancsokat a megpárolt narancshéj-forgácsba forgatjuk, tálra rakjuk, és a forró karamellel meglocsoljuk. Kihűtve tejszínhabbal kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTMIX - BORZAS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.