Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BORZAS RECEPTEK 4.

2019.11.24

RECEPTMIX

Borzas sajtos
Hozzávalók - A tésztához:
2 tojássárgája, 45 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 12 dkg reszelt sajt, 1 csomag sütőpor, só, esetleg tejföl
A töltelékhez:
20 dkg vaj vagy margarin, 1 tubus tejszínes krémsajt, 1- 2 evőkanálnyi tejföl, só
A tészta megkenéséhez:
tojásfehérje
A díszítéshez:
reszelt sajt

Elkészítés:
A sóval és a sütőporral elkevert lisztet a vajjal vagy margarinnal morzsold el, add hozzá a tojássárgáját, a reszelt sajtot, és annyi tejföllel gyúrd össze, hogy közepes keménységű tésztát kapj.
Fóliába csomagolva pihentesd a hűtőben 1-2 órán át. A töltelék elkészítéséhez a vajat vagy margarint a krémsajttal, sóval és tejföllel alaposan keverd össze. A pihentetett tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtsd ki, és pogácsaszaggatóval szaggasd ki, majd kikent tepsibe nem túl szorosan tedd egymás mellé, kend meg a kissé felvert tojásfehérjével, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon süsd világosra.
Ha kihűlt, a korongokat ragaszd össze kettesével a töltelékkel, majd nyomd össze kissé, hogy a krém kinyomódjon, és a szélét forgasd reszelt sajtba.

Borzas sertésszelet
Hozzávalók:
0,5 kg sertéskaraj, 30 dkg burgonya, 3 db tojás, 30 dkg liszt, só, 15 dkg sajt, tejföl, olaj

Elkészítés:
Sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe belereszeljük a nyers burgonyát.
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, vagy ételízesítővel fűszerezve még finomabb.
A húst először lisztbe, majd a burgonyás palacsintatésztába mártjuk, majd forró olajban kisütjük.
Közvetlenül tálalás előtt kezdjük el sütni, frissen az igazi.
Tálaláskor sajttal megszórjuk, és tejföllel meglocsoljuk.

Borzas szeitan
Seitant bármilyen receptben ahol hús van, helyettesítheted, pörkölt, rakott rántott ételek Pl. borzaskát is készíthetsz, reszelt burgonyát keversz tönköly liszttel és annyi vízzel, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen, a szeitancsíkokat ebbe mártod és olajban, vagy még jobb, ha olajozott tepsiben sütőpapíron megsütöd.

Borzas szelet
A krumplit almareszelőn lereszelik, s egy sűrű palacsintatésztában elkeverik, s ebben panírozzák, s mi-közben az első felét sütik, a tetejére ebből a masszából bőven tesznek.
Tálalásnál ez a gazdagabb fele lesz felülre fordítva.
Egyébként lehet csirkemellből is készíteni, s pikánsabbá a masszát úgy tehetjük, hogy reszelünk bele egy-két gerezd fokhagymát!
A húst vékonyra kell szeletelni!

Borzas teasütemény
Hozzávalók:
2 db tojásfehérje, csipetnyi borkősav, 1 dl méz (melegített, hogy jól folyós legyen), 4 dl kukorica-, vagy zabpehely, 1 dl apróra vágott datolya, 1 dl apróra vágott dió, 1 teáskanál vanília.

Elkészítése:

Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkősavat és verjünk kemény habot belőle.
Vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet, állandó, folyamatos verés közben.
Keverjük össze a gabonapelyhet, a datolyát és a diót egy nagy tálban.
A keverést finoman addig végezzük, míg a keverék egyenletes nem lesz, utána óvatosan adjuk hozzá a kemény, mézes habot, majd a vaníliát.
Egy kizsírozott tepsibe rakjuk az egészet, teáskanálnyi gombóconként. 175C°-os sütőben, 15 percig süssük.
Csak akkor vegyük ki a kész süteményeket a tepsiből, ha már kihűltek.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTMIX - BORZAS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.