Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BORZAS RECEPTEK 5.

2020.02.10

RECEPTMIX

Borzas tojás
Hozzávalók:
1 adag sült krumpli (hasábburgonyából), 5 db tojás, 3 kanál tejföl, reszelt sajt

A kisütött burgonyát (lehet a tegnapról megmaradt is) tepsibe tesszük.
A tojásokat jól összekeverjük, beletesszük a tejfölt és ráöntjük a burgonyára.
A tetejére egy kis reszelt sajtot teszünk. Sütőben sütjük, akkor kész, ha a sajt aranysárgára sült.

Borzas vaddisznó szelet
Hozzávalók:
8 szelet vaddisznó karaj, só, 2 tojás, 15 dkg liszt, a palacsintához, 3 dl tej, 2 nagyobb burgonya reszelve, őrölt fehér bors, szerecsendió, 10 dkg liszt, reszelt sajt. Mártás: 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, őrölt fehér bors, delikát ételízesítő.

A karajt felszeleteljük, húsverővel kissé ellapítjuk és besózzuk.
Tojásból, lisztből, tej hozzáadásával sűrű palacsinta tésztát készítünk, amelybe nyers reszelt burgonyát teszünk.
Ízesítjük sóval, borssal.
Őrölt szerecsendióval.
A hússzeleteket lisztbe, majd a palacsintatésztába mártjuk.
Forró olajba szép pirosra sütjük.
Még forrón megszórjuk reszelt sajttal, mellé adunk tejfölmártást.
A tejfölbe keverünk 2 gerezd fokhagymát, amit nyomón átpréselünk, fehérborssal, delikáttal ízesítjük.
Zöld salátával vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Darás borzas burgonyalepény
Hozzávalók:
250 g héjában főtt burgonya, 100 g zsír, 20 g olvasztott vaj, 100 g darás liszt, 150 g búzadara, 50 g porcukor, tej, 1 tojás, só, gyümölcsszörp.

A lisztet összekeverjük a búzadarával, a főtt, reszelt burgonyával, megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a cukrot meg az olvasztott vajat, és folytonos keverés közben annyi tejet öntünk hozzá, hogy közepes sűrűségű tésztát kapjunk.
Kizsírozott, felforrósított tepsiben egyenletesen elsimítjuk, és forró sütőben világospirosra sütjük.
A megsült lepényt villával darabokra szaggatjuk, leöntjük gyümölcsszörppel, és megszórjuk porcukorral.

Földimogyorós borzaska
Hozzávalók:
5 dkg sózott földimogyoró, 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás, késhegynyi sütőpor
A díszítéshez:
15 dkg földimogyoró, porcukor

Elkészítése:
Az 5 dkg földimogyorót daráljuk le, és keverjük össze a többi hozzávalóval.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyünk apró halmokat a tésztából.
A maradék földimogyorót mossuk le, szárítsuk meg és vágjuk apróra.
Nyomjuk a sütire, majd süssük 10-12 percig.
Hűtsük le, és forgassuk meg porcukorban.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
RECEPTMIX - BORZAS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.